Yok yok içerde değilim, buradayım.

Şimdi olay şu;

2008'de bir forum üzerinde bir kişi sitesinin reklam konusunu açıyor. Alakasız bir insan da, reklamdaki sitenin rakibi hakkında karalama yapıyor bu site üzerinden. Karalama yapılan sitenin sahibi de gidip şikayetçi oluyor ve tanıtımı yapılan sitenin sahibi ifade vermeye gidiyor.

Yıl 2012. Sitenin domaini benim panelimde, sitenin en altında benim sitemin linki var. Şüpheli sıfatı ile benden şikayetçimi olmuşlar ne, bu yüzden çağırılmışım. Bende şöyle bir ifade verdim;

xxxxxxxxx.xxx sitesi benim domain panelimdedir. Bu yüzden iletişimde görünen isim ve adres bana aittir. Söz konusu site kuzenimin eşinindir. Yapılan yorum ve söz konusu başlık ile alakam yoktur. Her üyeyi tek tek kontrol edememekteyiz. Kimin nasıl bir konu açtığına da tek tek bakamayız. Şikayetçi firma sitemiz üzerinden herhangi bir iletişime geçmiş olsa zaten yayından kaldırılırdı. Neden böyle bir yol izlediklerini anlamamaktayım.

2008 yılında söz konusu siteden bu konu, tanıtım konusu ve karalama mesajı silinmiş.

İmkan olsa IP kaydı tespiti ile bulunabilirdi ama 2008'den bu güne zaten birşey kalmamış.

Ben gerekli yerlerle görüştüm, takipsizlik kararımı ne çıktığında manevi tazminat davası açabilecekmişim.
Çektiğim sıkıntıyı katıyla alacağım inş. Zaten kanıtlanamayacak birşey bu, benim adım karıştırıldı.
20 de resim izinsiz kullanıldı deniyor.

Ancak;
Kedicim üyeliğinden Kedi.com reklamı yapılıyor.
Köpekcim diye bir üyelik açılıp kedi.com reklam konusuna mesaj atarak fareler.com sitesi bana şunu bunu yaptı diyor.

Ben şikayetçi firmadan fena halde şüphelendim. Çünkü çok alakasız bir şekilde birisi forumda alakasız bir konuda bir ismi kötülüyor ve bu kısa süre içerisinde, reklamı yapılan site sahibinden şikayetçi olunuyor. Yıl 2008 anladık... 2012 olmuş, şimdi benim adım ekleniyor şüpheli sıfatı ile. Zerre alakam yok işle. Forumda 2008 de de silinmiş bir konu yani. 4 yıl sonra benim ismimin eklenmesi, valla kafayı yedim. Varmı öyle dünya arkadaş. İşe bak