Değerli arkadaşlar,

Kendi çapında web tasarım ile uğraşan, bilmediği yerde haddini bilip soran, bildiği konularda yardım etmeyi seven bir kişiyim. Bu forumda dahil 3 farklı forum üzerinde takıldığım noktalarda ücretli ve ücretsiz yardım ister, işi alan arkadaşa elimden geldiğince ftp ve düzenleme kısmında yardım eder, karşımdaki kişi için empati yapıp yorulduğunu anladığımda işi erteleyebileceksem sonra halledelim der, zaman kazandırırım. Ödemeyi güvene göre iş öncesi veya sonrasında yaparım. Bugüne kadar hiç kimsenin 1 kuruşu bende kalmamış olup her iş yaptığım arkadaşa 5-10 tl fazlası ile ödeme yapmışımdır. Ancak nedense bugüne kadar iş yaptığım kişilerin bir çoğu işi yarım yamalak bırakıp, daha sonra beni msn hesaplarında çevrimdışı görün yaptı. Şimdi kendi kendime şunu soruyorum; acaba problem bende mi? Söz meclisten dışarı her seferinde yeni bir kişi aramak yerine web tasarımda ufak tefek düzenlemeleri yapacak, ödemesini fazlası ile alacak, verdiği sözde ve söylediği zamanda işi halledecek bir sürekli çözüm ortağım olacak bir kişi bulmak çok mu zor acaba?

Ben hayatım boyunca kazan-kazandır modelini baz aldım. Kazandırmadan kazanmanın mümkün olmayacağına inananlardanım. Yıllarca özel şirketlerde yöneticilik yaptım biraz insan sarrafı sayılırım. Ama bu camiada birçok kişi aldıkları işe amatörce bakıp, sadece cep harçlığı için iş alıyorlar. Yani para hesaba yatınca işten soğuyorlar.

Dedim ya bir problem var ortada ama nerde bulamadım. Doğru düzgün çalışan aldığı işi hızlı ve eksiksiz tanımlayanlarda vardır elbet ama bana şuana kadar pek denk gelmedi.

Herkese helalinden bol kazançlar ve şanslar...