Merhabalar;
Ocak-Şubat aralığında dişlerime hem tel hem de burun estetiği olmak istiyorum.Burun estetiği olanlar ya da herhangi bir estetik ameliyatına girenlere bir kaç sorum olacak;
1- 18 Yaş ve üstü sınırı var mı? (Tam 17 Yaşındayım)
2- Burun ameliyatı olursam spor alanlarından ortalama ne kadar uzak durmalıyım(doktor size ne dedi ?)
3- Çok fazla ağrı oluyor mu?
4- Estetik olmadan burun egzersizi yapılabiliyor mu? (Egzersiz yöntemleriyle filan.Böyle bir şey okumuştum diye hatırlıyorum)
5- Erkeklerde herhangi bir estetik çok belli oluyor mu?
6- Yaklaşık kaç gün sargılı duruyor?(Burun)
7- Son olarak tavsiye eder misiniz?
Bunlar fikirlerimi netleştirmek için sorduğum sorular arkadaşlar...
Yardımlarınızı Bekliyorum...
ben 2 kez burun ameliyatı olmuş birisi olarak bildiklerimi ve görüşlerimi anlatayım. ilk ameliyatımı kulak burun boğazcı yaptı tamamen rezaletti.. ikinci ameliyatımı 8 ay önce oldu estetik cerrah yaptı gerçekten çokta güzel ilgilendi 1-1,5 saatlik ameliyatı 5 saatte yaptı. gelelim işin detayına.
1) Burun estetik ameliyatı olman için yaş sınırı yok fakat 20 yaşını doldurman gerekiyor nedenide vücut gelişim çağında olduğu için burnunun şekli yine değişebilir bende olduğu gibi. ilk ameliyatı 17 yaşında oldum 25de bi daha olmak zorunda kaldım.
2)ortalama 6-7 ay bazı özel durumlara göre değişebiliyor
3) Evet ağrısı çok oluyor onuda ağrı kesicilerle bastırıyorsun zaten.. eğer burnundan kemik kırılacaksa yüzünde morluk oluyor 1 ay kadar
4) O tamamen yalan
5) Hayır hiç belli bile olmuyor.. son ameliyatımda burnuma dışardan dikiş atıldı şu anda dikişlerin izi bile yok
6) Ameliyatın 4. günü tamponlar çıktı 7. günüde alçı çıktı.. benimki kısa süreliydi ilk ameliyatımda yaklaşık 1 ay alçıda kaldı
7) Ben tavsiye ederim eğer nefes almana problem yaratıyorsa kesinlikle ol derim ameliyattan sonra nefes almanın ne kadar güzel birşey olduğunu anlıyorsun. Hayır benim nefes almamda problem yok diyorsan yine tavsiye ederim, çünkü anladığım kadarıyla bu burun mevzusu sende bir özgüvensizlik yaratıyor. Burun ameliyatı olduktan sonra o özgüvenin yerine geleceğe benziyor ama dediğimi sakın unutma 20 yaşından önce ameliyat olsa sonra benim gibi bir daha uğraşırsın o kadar zaman dikkat etmek zorunda kalırsın