bana da aynı durum oldu, domaine gelen teklif ancak komisyonu karşılıyordu. bana gönderilecek $0 idi. başka bir domainde de onların komisyonu ile bana gönderilecek para eşit idi. bunu kime sorsanız bu yanlış. ama burada ince nokta var. adam diyor ki: "alan adınızı alanadlari.com bünyesinde satış sayfası hizmetinden yararlanmak için park etmiş olsaydınız ve satışınız hemen al üzerinden gerçekleşecek olsaydı, 100 TL'lik minimum komisyon limitine takılmayıp %10 komisyon ödeyecektiniz"... esasında sistem kullanıcının 100 lirasını komisyon olarak kesmiyor. kendi parking sistemlerinin kullanılarak domaine girenlerin alanadlari.com dan haberdar olmalarını sağlamak düşüncesinde. "eğer domaininizde proje yoksa, aktif kullanmıyorsanız benim parking sistemimi kullanın ben reklam yapmış olayım, senden de satışın % 10 kısmını keseyim" derdinde... böylece proje daha geniş kullanıcıya hitap edecek aynı oranda da satışlar artacak... bu doğru mu peki? proje sahibine göre doğru, adam sitesini tanıtıp daha fazla yatırım yapacak. domain yatırımcıları için olumsuz olabilir. çünkü bu sefer alanadlari.com dan daha meşhur olan sedo sitesini kullanamayacaklar. ben mesela aynı domaini sedo'ya parkedip, satışa koyup ihs 2. el pazarına ekleyebiliyorum. alanadlari.com'a park etsem bu sefer sedo'yu kullanamayacağım. alanadlari.com sitesi şu an reklamsal bazda yeterli olmadığı için ilk başlarda böyle sıkıntılar olabilir. çevremde sohbet ettiğim birçok domainci arkadaşım dahi %10 komisyonun fazla olduğunu düşünürken özellikle türkiye piyasası asgari 100 tl komisyona hazır değil. peki sistem nasıl yürüyecek? geliri olmadan nasıl ayakta duracak? domainilan.com gibi olmaması için neler yapacak? sıkıntı burada başlıyor. mackolik.com ilk
4 yıl para kazanmamıştı ama adamlar bırakmadılar. manchester united teknik direktörü alex ferguson 8. yıl sonra takımı şampiyon yaptı ama kovulmamıştı. kısacası ya projeye başlanırken iyi bir sermaye lazım, ya da böyle devam edilecek. bize düşen her halükarda projeyi desteklemek olmalı, çünkü bu bir eksiklikti, inşallah daha da iyi olacak.
hocam bir önceki mesajımda ben de park sayfasına teşvik işini belirttim ama komik durumlar, ben domainlerime parking kullanıyorum 3 5 birşeyler damlıyor oradan bunuda iptal edip başka yere yönlendirmem, bu platformu desteklemek lazım her konuda destekleyelim dedik yine diyorum komisyonda alınsın ama şu anki durum bence hoş değil.