Alanlar arası tercihlerde katsayı farkı kalktı, puanınız falan düşmeyecek.Ama daha önce tercih yaptığınızdan dolayı (kimya bölümü) okul puanınız %50 oranında düşecek sanırım.
Daha önceki tercihim 2004 yılındaydı, bahsettiğin mevzu bizim zamanımızda şöyleydi, 2004 yılında tercih yaptın yerleştirildin ve gitmedin veya gittin (önemli değil kayıt olman yerleştirildiysen geçerli) 2005 yılında puanını kırpıyorlardı, 2006 yılında ve sonrasında puan düşmüyordu.
(bu hala aynıdır sanırım burdaki amaç insanları başladıkları bölüme devam etmeye zorlamak, ayrı bir külfeti ve kontenjan doldurmasını önlemek, yapılan yanlış tercihten dolayı zulmetmek değildi, hala da aynıdır muhtemelen.)
Bir başka soru daha soracağım, benim matematiğim bayağı sağlamdır. Sanıyorum 40 sorudan 33-34 net çıkarırım. Türkçe'mde hakeza o rakamları görebilirim. KPSS 2010 yılında tarihten 30 soruda 28 doğru 2 yanlış, coğrafyadan da 18 soruda 15 doğru 3 yanlış yapmıştım. Yani sosyalde de zorlanacağımı sanmıyoru 40 soruda bi 32 bırakırım gibi.
Zamanım kalır mı bilmiyorum ama zamanım kalırsa Fen'den de 25-30 civarı net bırakırım. (zira mesleğim Kimyagerlik, kimya full belki 1 yanlış çıkacaktır.)
Bu durumda;
Matematik: 33
Türkçe: 33
Sosyal: 32
Fen: 0 (zamanım sanırım yetmez gibi)
Yukarıdaki netler YGS-4 mü oluyo artık ilahiyat hangi puan türüyle alıyorsa, ham puan olarak kaç puana tekabül eder?
Bir de 2004 yılında bizim sistemimizde en yüksek okul puanı 80 olabiliyodu benim 66 gelmişti. Şu an en yüksek okul puanı kaçtır acaba?
Cevap veren arkadaşlara teşekkür eder, sınava gireceklerse Allah'tan başarılı olmalarını niyaz ederim.