Arkadaşlar 27 yaşındayım ve fen edebiyat fak. kimya bölümü mezunuyum. Üniversiteye 2004 yılında girmiştim o derece fosilim yani
Konu şu ki bu sene sınava girmeye karar verdim, istediğim bölüm İlahiyat. Yani tamamen alanıma zıt zira ben sayısalcıyım. Bu konuda birkaç şey danışmak istiyorum.
1)
http://www.derszamani.net/ilahiyat-f...-puanlari.html Şu sitede taban puanlarını buldum. (site benim değil alakam da yoktur) Bu taban puanları okul puanı ekli puanlar mıdır yoksa ham puanlar mıdır?
2) Ankara Üniversitesi İlahiyat Fak. İçin hangi alanlardan kaç net yapmalıyım? (ortalama bir şey söyleseniz kafi, biliyorum çok etken vardır okul puanı ıvır zıvır)
3) İmam hatip liselerine ek puan veriliyor mu? Yani benden daha avantajlı girecek kişiler var mı?
4) Ben sayısalcıyım sanırım bu sözel puanla alıyor, okul puanım düşecek mi?
5) İlahiyat Fakültesi için sanırım yalnızca ilk sınava girmek kafi. Yoksa 2. sınava (LYS mi ne zıkkımsa bizim zamanımızda bi ÖSS VARDI

) girmem gerekiyor mu?
Cevap verecek arkadaşlara peşinen teşekkür eder, konuyu yanlış kategoriye açmış olsam dahi moderatörlerden rica ediyorum silmesinler benim için önemli bir konu. Selametle.