Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rekabeti düşük kelimeler bulmak ve gizlilik meselesi

* Başka bir sitede yazmıştım, yeri geldi diye biraz revize edip burada da paylaşıyorum.

Rekabet piyasası bu. Düşük hacimli, talep bildiren keywordler bulduğunuzda, rutin optimize işlerinizi yapar ve yükselirsiniz. Bu, işin en kolay kısmıdır. Önemli olan ise onu gizlemektir.

Yani public bir ortamda (mesela bu forum) size (veya başkasına) site ismimi verdiğimde, deşifre olmuş olur. Eğer belli bir anahtar kelimede, bir site 1. olarak geliyorsa, bunu hiç bir ortamda (forum vb.) deşifre etmez. O anahtar kelimeler gizlidir. Heee, diyeceksiniz ki "e zaten X bir kelimede 1. geldiğiniz zaman, aynı kelime ile uğraşan kişiler bunu görecekler"... Bu doğru. Ama o zamanda, zaten o kelime ile uğraşanlar arasında rekabet başlayacaktır. Birde tutup, X kelimemizi ve sitemizi, buralarda deşifre ederek, başka rakipleri de oyuna sokmanın bir esprisi yok. Niye? Çünkü bu bize zarar olarak geri dönecektir.

Diğer bir konu; (Bu tamamen kendi görüşümdür ve örnek vererek anlatacağım)
"Tabela" kelimesinde, 1. gelmek, bence mastürbasyon yapmaktan başka bir şey değildir. Diyeceksiniz ki, Niye?

Çünkü, "tabela" kelimesinde 1. geldiğinizde sadece trafiğiniz artacaktır. Çünkü (burası önemli) "tabela" kelimesi, tek başına talep bildiren bir kelime değildir. Yani tabela yaptırmak isteyen birisinin kullanacağı bir kelime değildir. Heee, yazmış olamaz mı, tabi ki olabilir. Ama bu, azınlıktır. Tabela ile ilgili anahtar kelimelere ve rekabet oranlarına baktığımda, gerçek talep kelimesine en yakın olanın (ilk bakışta diyorum, fazla incelemeden) "Tabela Fiyatları" olduğunu görüyorum. Neden? Çünkü ortada bariz bir şekilde talep vardır. Yani hedef kitle burada resmen somut bir şey arıyor. Tabela fiyatlarını.

Tabi burada "tabela fiyatları" yazan insanları bir düşünmek lazım. Tabela fiyatı yazan kişi, belli ki tabelaların fiyatlarını öğrenmek istiyor. Yani bunu yazan 3 tür insan olabilir.

Birincisi; "tabela fiyatları" kelimesinde yükselmek isteyen site sahiplerinin kendi aramalarıdır. (bunu "neredeyim?" diye görmek için yazarlar),

İkincisi; "rakiplerimin fiyatları ne alemde?" diyen tabelacılardır,

Üçüncüsü; "Tabela yaptırmak istiyorum acaba fiyatlar hangi aralıkta" diyen, gerçek müşteridir.

Burada örneğini verdiğimiz "tabela" konusunu, başka tüm sitelere uyarlayabilirsiniz. Mantık budur.

Sonuç olarak;
Anahtar kelime avı, optimizasyonun en önemli adımıdır. İşin %90 ını anahtar kelimenin bulunması, %10 u ise, bu anahtar kelimenin işlenmesi (bold light cart curt imleme linkwhell vs. kaplar)

Tabi şunu da eklemeden geçmeyelim ki yanlış bir anlaşılma olmasın. "Tabela" kelimesinde yükselipte, siteyi şişeleyecekseniz o ayrı bir durum. "Tabela" kelimesinde birinci geliyor olmanız demek, "aylık 20 tane TAM aranma hacmi olan bir kelime grubunda da birinci gelebilmeniz için size iyi bir avantaj sağlar" demek değildir. Kurguyu iyi yapmak lazım. Zira hem vakit hem nakit kaybedersiniz. Maliyetlerin en büyüğünü Planlama kaplar. Bence bundan daha maliyetli olan bir şey kesinlikle yoktur.

Vaktim olursa link örgüsü hakkında güzel bir yazı yazacağım. Takip edenlere güzel şeyler kazandıracağına inanıyorum. Tabi sadece strateji... Yani sadece olta.... Balık tutmak site kalıyor.

Kalın sağlıcakla.
.
İşte biz buna kısaca niş diyoruz. Yani mühim olan sayısı az da olsa, herhangi bir konuda gerçek talep edenlere ulaşmak. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Devamını bekliyoruz.