Hala aynı tas aynı hamam gidiyor bazı arkadaşlar.
Türkiye'de şunu kavrayamadık gitti arkadaşın biri bir mekan açar 100 kişi balta atar.
Zamanında çok uğraştım sayfalarca konularım oldu bilmenizi isterim şuan güzel Türkiyem'de hiçbir DC gbit interneti havadan bulmuyor aylık ödemeleri lisansları olmasına rağmen ki bu lisans Havadan karadan internet dağıtım lisansı bu lisans sayesinde ttnet den perekende satış ile internet alabiliyor.
1 Gbit = 30 bin TL aylık para demek. Hadi en kral uygunlukta alan bir yer olun 20 bin TL den yüksek çıkacaktır yinede eğer bir DC bu fiyatları verebiliyor ise mekanında 250+ makine sayısı olmalı ve bunlardan en az 3 tane müşterisi de gayet sağlam meblalar ödeyen ciddi kanallara sahip firmalar olmalı.
Tahminimce şuanda gbit seviyesinde internet olan DC ler.
Netdirect, Redore, Sadecehosting, ttidc, Grid, Superonline, Turkcell, Vodafone, Avea, Boğaziçi Telekom, Netgsm, Doruk.net, Bnet, Yapıkredi, Garanti Bunların haricindeki kurum kuruluşlar muhtemelen kendilerine yetecek kadar internet kullanıyorlardır..
Ve emin olun çoğu bilgisayar kasasında hala 10/100 Ethernet kartı vardır ve bilinçsiz kullanıcılar 1 gbit port isterler sanki 1 gbit internet alabileceklermiş gibi.
100 Mbit paylaşımsız internetli bir makine çok sağlam 10 + sunucu tarafından saldırı gelmedikçe ayakta kalacaktır. 1 gibt internet kullanabilen gbit ethernet kartına sahip makine sadece internet değil disk ram ve HDD hızına da sahip olmalı..
Bilgisayarlar ne kadar yüksek donanımla donatılsalarda her zaman üzerine taktığınız en yavaş alet ile hızlarını ayarlıcaklardır.
Şimdi konu baltalamaktan ziyade konu ile ilgili yorumlarda kim neyi yapabilir kim neyi yapamaz konusunda hem fikir olunursa daha yararlı olur.
10 gbit internet ödemesini karşılayabilecek bir firmamıdır bu firma yada o kadar müşteri potansiyeli varmıdır.
Yada en çarpıcı soru o kadar müşterisi olup hattını o seviyeye getirip ödemesini yapıyorsa aracıya gerçekten ihtiyaç duyuyormudur.
Bu forumda Borusan telekom reselleriyim bayisiyim yada Doruk.net Bayisiyim diyene pek rastlamadım.
Fakat şunu diyenler olabilir saygı duyarım 1 gbit internet verdiler bana ait firewall ve switch var. Buradan makinelerimi gönderiyor bağlatıyorum size makine sunayım yada kiralayım yada makinenizi benim switch altına bağlayım yada ben sabit ödüyorum bölüşelim diyen arkadaşlar çıkabilir.
Datacenter sahiplerinden yakın tanıdıklarına imtiyaz sağlayanlar elbette olacaktır. Ama kendini zedelicek yada itibar sarsacak konumda olmamalarına da özen gösterecektir.