SGK'da pirimler, ikramiyeler sadece kağıt üstünde yatıyor. Devletin kaynağı yok gibi o paraları karşılamıyor dolayısı ile SGK devlete, hazineye borçlanıyor, bu da bize vergi olarak geliyor, yok yolda yürüme vergisi yok internette yırtık donlarını sattı vergisi... Devlette işler o kadar kötü olmasına rağmen bize borcumuz yok rahatız, refah içindeyiz yalanları atılıyor. Sosyal devletiz diye insanlar kandırılıp İHTİYACI OLMAYANA (veya yan gelip yatmak varken çalışmak niye! diyene) bedava kömür, beyaz eşya, karşılıksız yardım, bağış, v.s... verilip sürekli borçlanılıyor.Bu borçlar da sen ben gibi elinde avcunda olmayıp devlet bana bak! diyemeyen gururlu, haysiyet sahibi, çalışmadan ekmek olmaz diyen insanlara vergi olarak dayatılıyor. 4-5 tane şeref haysiyet yoksunu insan elektriği kaçak kullanıyor onun parası senden benden çıkıyor, adalet bu mu? Tamam vergimizi verelim eyvallah ama kazandığımız 1000tl bunun yüzde bilmem kaçını da gelir vergisine kesersek biz ölelim kardeşim. Gururluyuz diye insanın bu kadar üzerine gelinmez ki!
Benim internette sattığım bir donun, reklamdan aldığım 3 kuruş paranın mı derdine düştüler şimdi? Dese ki bize, biz devlet olarak size şunu sağladık siz de bu parayı internetten bu sebeple kazanabildiniz diyeceğim ki eyvallah haklısın, ama hiç bir hizmet vermeden üstüne üstlük dandik bi altyapı ile sunulan internet hizmetinden dünya kadar para alırken bu alınan paradan bile vergi keserken sana ne be kardeşim benim reklamlardan aldığım paradan.
İçeri döviz sokuyoruz daha ne istiyorsun? Bize teşvik vermesi gerekirken bizi soymaya çalışmak da niye! Daha çok şey yazarım da neyse yeter.