Yaşınız yazsaydı yaşınıza göre hitap ederdim...
Yaşımın kaç olduğu konusu, bana "sen" diye hitap etmenizi gerektiren bir durum değildir.
--------
Neyse... Google oyunu nasıl kurduğunuzdan çok, oyuna ne soktuğunuzla ilgileniyor.
Biraz seviyeyi entelektüel bir düzeye taşıyalım.
BANA YERLEŞİM YERLERİNDEN BAHSETMEYİN, KARŞINIZDA PSİKOPAT VAR.
Uzun süredir içindeyim bu işin. Tabiri caizse işin sürtüğüyüm diyebiliriz. Benim için bir siteden bahsediyorsak, tek önemli şey vardır. Geri Dönüşüm Oranı. Sonuçta ben bir reklamcı yani bir pazarlamacıyım. Gerisi sizin olsun, oynaşın durun.
Malzemelerle dans etmek kanımda var. Mesela en basitinden kaç kişi A/B Testlerini kullanıyor bilmiyorum ama inanın biraz hayal gücünüzü kullandığınız zaman o kadar çok farklı şeyler için kullanabilirsiniz ki

(Yinede neymiş diye bilgi isteyen olursa Türkçe
A/B testi ve ingilizce isteyen olursa
buraya bakabilir)
Burada sizlere bir şeyler yazarken tüm amacım, bakış açılarınız farklılaşsın diye. Yoksa benim bir kârım yok. Farklı sayfalar üzerinde deneme yamulmalar yapmaya bayılıyorum. Ama bunların hepsini BİLİMSEL olarak yapıyorum. Özellikle yerleşimler konusunda en basitinden ortaya bir tez atmışsam bile bunu mutlaka çeşitli testlerle (en kötü AB yada MTV testi ile) deneyerek konuşuyorumdur. Yani bizde işkembe yok. Volkan Kırtok'un yazılarını arayın, içeriğinizin kullanıcılar etkisi üzerine güzel bir yazısı vardı. Keyifli güzel yazılar yazar... Analitik eliniz ayağınız gözünüz her şeyiniz olmalı. "Siteye bugün kaç kişi girmiş" gibi basit bir sorunun karşılığını görmekse amacınız, unutun gitsin yazdıklarımı. Ama 150.000$ ınız ve bir milyar hacimli siteleriniz varsa free yerine premium versiyonunuda kullanabilirsiniz analitiğin

. (Gerçi OHA, analitiğindemi paralısı varmış bile diyenler çok olacaktır. Yinede
buradan inceleyebilirsiniz, bilgiyi sunayım ayaklarınız altına... siz yeterki sömürün, ben hiç erinmem paylaşmaktan)
Neyse, fazla yazdım... karalarım yine bir şeyler.
.