ülkede genel problem var, herkeste var bu sorun, bir şey olmaz, devlet almadığınız hizmetin parasını sizden alamaz.
zaten zorunlu sağlık sigortası değil isteğe bağlı sağlık sigortasıdır
hocam,almadıgın hizmetin parasını almaz olayına ne yazık ki katılamıycam.geçenlerde tekrar gelir tesbiti için gittigimde önümde yaşlı bi amca vardı,adam emekli.hangi aylar bilmiyorum ama adama 3 aylık bi borç çıkarmışlar.çalışanın söyledigi aynen şu;sistemde bi ara sorun oldu,işler birbirine girdi yani bi hata yapmışız ama düzelttim amca.amcada tamam,başka işim kalmadı degil mi? dedi.oradaki çalışan da amca bu 3 ayın borcunu ödemen gerek,başkada bişey yok dedi.adam haliyle delirdi,biraz bagırdı çagırdı mecbur çekti gitti ödeyecez mecbur diye diye.adamlar kendi agzıyla diyor ki sistemde sorun oldu,senin suçun yok ama bu arada oluşan borcuda sen ödeyeceksin.bunu yapan adamlar,sen hizmeti alsanda almasında her türlü sana borç çıkarır ve parasınıda alırlar.
ben gelir testimi yaptırdım geçen yıl.gelirim yok,ögrenciyim.ssk işlemedi,her ay borç bindi üzerine.Allahtan sadece 1 kez hastalandım ondada küçük bi şeydi,hastahaneye gittim adamlar senin ssk yok dedi bende doktoru dahi görmeden geri geldim eve çünkü cebimde ona vericek para yoktu.ben bu ssk hizmetinden faydalanmadım,istesemde faydalanamadım.ama 1300 tl parayı paşa paşa ödedim...