Bilo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örnek vererek açıklayalım.

"xxxxx xxxxx imalatı" diye bir anahtar kelime belirliyorum. Aylık TAM aranma hacmi 58. Rekabeti "düşük"
Yani net bir şekilde 58 talepkar var ortalıkta.
Bahsini ettiğim anahtar kelimenin bir tanesinin bile işe dönüşmesi yaklaşık 20.000 TL ciro sağlıyor. Aslında bu 58 in hepside işe dönüşebiliyor. Dönüşmemesinin sebepleri;

Sitenizdeki yaptığınız işleri beğenmemiş olması, sitenin sahipi olan firmanın güven oyundan geçmemiş olması.. Eğer aradıysa; müşteriyi tatmin edememiş olmam veya fiyatta anlaşamamamız gibi nedenlerdir. Yoksa hepsi gerçek iştir bu talep cümlelerinin sonucu.

Bu durumda böyle bir anahtar kelimeyi ortalıkta deşifre ettiğim zaman, inceleme altına girmesi anlamına geliyor... ve inceleyen kişide; "vaaay bu iş güzelmiş" diyor ve senin üzerine çıkıyor... belki sizden daha güzel bir site ve daha iyi partner sağlıyor kendine ve sizin yapacağınız iş "güle güle" olmuş oluyor

Diğer yandan bu tarz anahtar kelimeler için illede sayfanızı yukarıya çıkarmak için bir taraflarınızı kasmanız gereksiz... Zira 0.1 TL karşılığında google reklamı vermeniz yetiyor... Rakipsiz ortamda dans etmek kadar güzeli yoktur yemişim SEO yu... ne uğraşıcam (yanlış anlamayın, işimi SEO danda kazanıyorum, kötülemedim, sadece amaca göre hareket etmeyi anlatmaya çalıştım)

Umarım açıklayıcı olmuştur
.
Teşekkürler, madem o kadar rakipsiz direk 1. olursunuz ki cimriliğede hiç gerek yok güzelim SEM dururken. Yani tekrar teşekkürler..