spermonster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet arkadaşlar daha bugün ssk'a gidip bu olayı tüm gün boyunca kovalamış bir insan olarak bunu yazıyorum.

Ocak 2012'de GSS'e geçirdiler beni kendim gidip başvurumu yaptım, siz bekleyin 2 hafta içerisinde biz sizi arıyacaz dediler. O günden beri ne arayan var nede soran.

Nisan 2012'de kendim SSK'a gidip GSS'mi sordum, 4 aydır sizden haber bekliyorum dedim ne ödüyeceksem makbuzu mu verin sağlık sigortam başlasın hastaneye gidemiyorum dedim. Görevli vatandaş işleminizi yürürlüğe koydum 2 hafta içerisinde evinize makbuz göndericez onun ile anca bankaya ödemeye yapip sağlık sigortanızı aktif yapabilirsiniz dedi. Dedim 4 aydır hiç kullanmadım makbuz göndermiyorsunuz dedim hiç yararlanmadım ben bu hizmetten, farketmez 4 aylık borcunuzu ödeyeceksiniz dedi. Ona'da Eyw DEDİK!

Eylül 2012'de işe başladım ve sigortam başlatıldı iş yerimden. Bugünde sigortamın ödemesi yapıldı makbuzu alıp SSK'a gideyim dedim bi sorayim kendileri GSS'mi durdurup beni sigortaya geçirdiler mi diye. Mantıken böyle olması gerekli değil mi? Bir sigortanız başlatıldıysa eskisinin iptal olması, yenisinin sayılması gerekli.

28 Kasım 2012 Çarşamba. Bugün öğle saatlerinde SSK'a gittim ve derdimi anlattım. GSS'nizi iptal ettim. Ziraat bankasına gidip borcunuzu ödeyin dedi adam. Neyin borcu dedim? GSS'nizin borcu dedi. Dedim arkadaş ben bunu hiç kullanmadım, bilinçli bir insan olarakta siz sorup soruşturmadınız ben gelip buraya aylar önce makbuz verin dedim neyse borcum ödeyeyim o iş öyle olmuyor evinize gelecek dediniz. Bana borcumu ödetmediniz, şimdi gelmiş bana borç çıkartıyorsunuz bu nasıl iş dedim. Kaymakamlığa gidip itiraz edip borcunuzu sildirebilirsiniz diyip beni resmen başından savdı. SSK'dan çıkıp bağlı olduğum kaymakamlığa gittim, beni GSS'e kayıt ettiren bayan oradaydı onunla görüştüm. Biz buradan sadece kayıt alıyoruz, zaten iptal işlemi diye birşey yok dedi. 2 saat dil döktüm yok öyle birşey dedi. Sağlıktan faydalanmak istiyorsanız önce GSS'deki borcu ödemek zorundasınız diye diretti.

Olay budur arkadaşlar, devlet size o borcu ödettiriyor - ödettirecek. Ayriyetten SSK'da aynı olaydan müzdarip bir arkadaş ile konuştum. Kendisi aylardır sigortalıymış iş yerinden hastaneye gidince borcu çıkmış onun üzerine SSK'a gelmiş 950tl borç çıkartmışlar ona GSS'de. Bana çıkarttıkları borç 400tl. Kime neye göre borç çıkartıyorlar o bile meçhul belli değil.

BU NEYİN KAFASI SSK?
ssk giriş yaplıp 30 gün doldurunca yararlanabilirsiniz, gss başkadır ssk başkadır
gss borcu var diye ssk ile hastaneye gittiğinizde geri çevrilmez, muaynenizi olursunuz, provizyon veriyor yani.