peki bu hiç bir alakası olmayan kelimelerde sadece backlink vasıtası ile yükselmek mümkün müdür? (kelimenin zor olması önemli değil, kolay bir kelime de olabilir)
Duruma göre olabilmektedir. Örneğin ABC SCRIPTI kelimesi için stemde hiç alakası olmayan hatta metalarda dahi hiç geçmeyen bir sayfaya deneme çalışması yapmıştım. Belki 4-5 ay olmuştur. ABC SCRIPTI (büyük harf değil!) şeklinde aradığım da ise google da ilk sayfada çıkmaya başladığımı görmüştüm. Yalnız içerikle herhangi bir alakası olmadığı için düşüş hızlı olmuştur. Düşüşten kastım ise 2-3. sayfalara yani. Rekabet oranı ORTA olan bir kelime grubuydu.
Kodsal çalışma ile deneme yaptığım bir çok kelime oldu. Herhangi bir site dışı seo çalışması yapmadan örneğin ABC TANITIM (örnektir!) yazdığında hala ilk sayfada olan linklerim var. Hatta ilk 5 içinde bazen 1. bazen 3. oluyorum. Bunlarda denediğim kelime grupları ise rekabet oranı DÜŞÜK ve ORTA olanlar.
Benim en çok dikkat ettiğim noktalar birisi ise metalar ile içerik ilişkisidir. Buna dikkat edildiğinde çok faydası görülmektedir.
Kolay gelsin.