Sitem yurt dışında ise benim iş yerim yurt dışındadır. Ve ben yurt dışındaki bir firmaya (google adsense) bir alan kiralıyorum veriyorum ve sadece tık başı para alıyorum. Google napıyor? Kendisine kiraladığım yeri, Yerli ve Yabancı reklam verenlere kiralayarak tıklamalardan komisyon alıyor. Burada ben hizmeti google'a veriyorum kesinlikle Türkiye'deki kullanıcıya vermiyorum. Google içeriğe göre yerli veya yabancı reklam çıkarıyor. Bazıları yazmış türkiyeden reklamlar çıkıyor diye. Bu bizim sorunumuz değil. Benim işyerim yurt dışında, hizmet verdiğim şirket yurt dışında. Sadece yurt dışında yaptığım işin ücreti Türkiye'ye geliyor. Türkiye'ye bu yolla bir çok yabancı site yapımcısı döviz sokuyor. Bu kazançların döviz olarak değerlendirilmesi gerekir ve vergi alınmamalıdır. Yukarıda kesin bir ifadeyle izah ettiğim unsurlardan dolayı vergi dairesinin sizden vergi talep etmesi söz konusu olmamalıdır. Ama bizim ülkemizde ne yazık ki vergi daireleri asgari ücretle geçinemeyip 3-5 kuruş fazladan kazanan garibanlarla uğraşmaktadır. çuvalla götürenlere tık yok iken faturayı bize kesmeye çalışmaktadırlar. vergi usul kanunu da eksikliklerle doludur. adamlar sokakta kağıt toplayan bir garibanı üç kağıda getirip üzerine 50 tane şirket açıp devleti dolandırıyorlar faturası üç kağıda gelen garibana çıkıyor. gerçekte suçu işleyenler %100 kanıtlansa bile, sahtekarlara cesaret veren vergi kanunlar ben seni tanırım diyor ve faturayı garibana çıkarıyor. Adalet bu ülkede bu kadar ucuz işte.