★ Webmasterlar ve İnternet Girişimcileri için Yaşam ve Girişimcilik Rehberi ★
(konuyu yanıtlayıp ilgilendiğini belirtenlere %50 indirim yapılacaktır.)

Proje yenilenmektedir ve yenilenene kadar AKTİF DEĞİLDİR.

ÖNEMLİ NOT: E-kitap benim tasarladığım etkileşimli bir formatta internet üzerinden yayımlanacak şekilde yenilenecektir. Bir tarih veremiyorum, gelen taleplere göre değerlendireceğim.

E-kitabın genişletilmiş sürümünü sunmadan önce kitabı alanlardan ya da almayı düşünenlerden kitapta bulunmasını istedikleri bölümler ile ilgili tavsiyelerini almak istiyorum.

_________________________ AŞAĞIDAKİ KISIM KİTABIN İLK YAYIMLANDIĞI DÖNEMDEKİ İFADELERDİR_________________________

Uzun bir süredir üzerinde çalıştığım e-kitap yayımlanmıştır.
Hayırlı ve faydalı olmasını diliyorum.

"Bu yayını hazırlama amacım, bir atılım yapma düşüncesinde olan, henüz işin başında olan ve bir işletme tesis ederek işin boyutunu evden iş yapmaktan ticari işletme bünyesinde faaliyet göstermeye terfi ettirmeye çalışan değerli webmaster arkadaşlarımı ve kardeşlerimi şimdiye kadarki çalışmalarım, gözlemlerim ve deneyimlerimden faydalandırmaktır."

(E-kitap geri bildirimler ve düzenlemeleri içerecek şekilde, ileride ilan edilecek bir zamanda, ikinci sürüm için geliştirilecek ve ilk sürümü alanlara, ikinci sürüm daha pahalı olsa da ilk sürüm fiyatı üzerine bir bedel talep edilmeden, ücretsiz olarak sağlanacaktır.)

Bu forumda ve diğer webmaster forumlarında bir çok kişinin çeşitli işlere atılmak için heveslendiğini; ama gereken özeni göstermeden iş yapmaya kalkışıldığını görüyorum ve üzülüyorum. Sonuçta yüzlerce başarısız girişim insanları belli kısır alanlara yöneltiyor.

Forumda satışı yapılan e-kitap'ların yazarlarının tamamı için geçerli olmamakla birlikte, temel mantık yapısını kuramayan ve dilimizi yetkin şekilde kullanamayan kişilerin yazdıkları, basmakalıp ifadeler içeren e-kitapları okuduktan sonra bu e-kitabı hazırlamam gerektiğini düşündüm. Faydalanılacağını umuyorum.

Kitap temelde internet girişimcileri için bilgiler içerse de; diğer alanlardaki bir çok girişim için de temel alınabilecek bilgiler içerecektir.

Amacınız, sadece bir internet sitesi açmaksa ve bu işinizi günün birinde yasal zeminde faaliyet gösterecek bir işletme bünyesinde devam ettirme niyetinde değilseniz kitaptan faydalanabileceğinizi düşünmemelisiniz. Kitapta daha çok kendini webmaster olarak tanımlayan; ancak iş hayatına atıldığında ciddi sıkıntılar çeken veya çekebilecek hakettiği başarıyı elde etmek isteyen girişimciler hedeflenmiştir.

E-kitap içeriği ve örnek konu başlıkları:

Kitabı oldukça özet ve okurun kendini geliştirmesine imkan verecek pratik bilgi ve kaynak tavsiyelerini de içerecek şekilde hazırlıyorum.

1- İnternet Girişimciliği

2- Yaratıcı düşünme tekniklerinden faydalanarak niş alanlar bulunması ve orijinal iş fikri geliştirme yöntemleri.

3- Hazırlık aşamasında yapılması gerekenler.

4- İş planı hazırlanması.

5- Kaynakların değerlendirilmesi.

6- Reklam stratejisi geliştirilmesi.

7- Yatırım bütçesi optimizasyonu.

8- İnsan kaynağı planlaması.

9- Kârlılığı sağlama ve sürdürme yolları.

10- Yapılmaması gerekenler, büyük yanlışlar ve önemli uyarılar.

11- İşler ters giderse? (B ve C planları, çıkış stratejisi.)

12- Maliyet analizi.

13- Alternatif maliyet analizi.

14- Finansal planlama ve bütçe.

15- İş yaşamı ve yöneticilik ile ilgili pratik bilgiler.

16- Okunması Tavsiye Edilen Kitaplar

17- Öğrenilmesi Tavsiye Edilen Terim ve Yaklaşımlar.

Diğer gişirimlerle ortak bir çok nokta olmakla birlikte özellikle internet ile ilgili bir proje ya da fikir sahibi iseniz başkalarının deneyim ve bilgilerinden faydalanmanızı ve kendinize bir yol belirleyerek ilerlemenizi tavsiye ediyorum. Planınızı hayata geçirmeden önce yeterli donanıma sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, bütçeniz sıkıntıya girecekse, aslında başarılı olabilecekken imkansızlıklar yüzünden başarısız durumda kalma ihtimalinizi yüksek görüyorsanız yapmayı düşündüğünüz işe hiç girişmemenizi tavsiye ediyorum. Bu konuda ısrarcı "start-up"çı melek yatırımcı tayfasının verdiği telkinlere kanıldığı ve piyasada onlarca saçma girişim türediğini gördüğüm için özellikle belirtmek istiyorum:

"bazen bir işe girişmenizi engellemek için harcanan çaba, sizi işe sokmak için verilenden çok daha fazla hayırlı olabilir."

Bu kitabı okuduktan sonra muhtemelen ya vazgeçeceksiniz ya da başarılı olmak için daha fazla beklemeniz veya hazırlık yapmanız gerektiğine ikna olacaksınız; ancak, zamansız olarak bir işe girip "yandım anam" demenizden çok daha iyi bir seçenek olabilir hiç başlamamak ya da gerektiği kadar beklemek...

Kitap içeriği ile ilgili önerileri ve tavsiyeleri dikkate alarak ikinci sürümde kitap içeriğinde bazı geliştirmeler yapacağım. Katkıda bulunanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Yayımlanan ilk sürümü satın alanlardan konuya yorum atarak talep edenlere yeni sürüm %90 indirimle ulaştırılacaktır.:

1- Plustre
2- maniaccoder
3- gullpasha
4- DogalHayat
5- TarikYildiz
6- Luklesin
7- Wazzup
8- sambamustafa
9- mener
10- undefined
11- xbaranx
12- SeA_
13- ren1x
14- JoEN
15- mertozgun
16- Yigit
17- Life17
18- Sfenky
19- Beo
20- CanK
21- Crash
22- Corydoras
23- OnpixEL
24- REeL13
25- tenekeci
26- SABOCES
27- bbk
28- mukanfixor
29- saglamkazanc
30- BilenHost
31- milbas
32- Repax
33- WhiteKey
34- hakantopuzoglu
35- JoKRs
36- AKDAG
37- SilverWolf
38- bulut51
39- Denizli_5M

NOT: forumda kullanıcı adının belirtilmesini istemeyen ve forum dışında olan 60 ın üzerinde kişi listeye dahil edilmemiştir.

Ödeme bilgileri:

ENPARA, PAYONEER. Paypal

YORUMLAR:

Plustre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bitirdim Herşey süper almayı düşünen arkadaşlar alsın okusun inanın Kitaptan edinebileceğiniz bazı tecrübeleri kazanmak için bu kitaba vereceğiniz paranın kat katını ödemeniz gerekir.
mener adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün gece bitirdim. Eline sağlık, teşekkür ederim.

7 maddelik bir değerlendirme/katkı yazısı yazdım.

Bir öneri de kitabın satışına yönelik olarak yapmış olayım buradan:
Kitabı (geribildirimleri/feedbackleri de dikkate alarak) sürekli geliştirerek burada satmaya devam et. Bizim gibi kitabı daha önceden almış olanlara da sürekli güncel hallerini yolla.
TarikYildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar emek harcamış arkadaş bence okumayan kalmamalı çok faydalı ben sadece bir iki yöntem uygulayarak bile satışımı neredeyse ikiye katladım. Arkadaşa destek için bile kesin alınmalı. Saygılar.
Yeni kitap yazarsa kesinlikle ilk alan olmak isterim
JoEN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ödeme yapıldı ve kitap alındı. İlk izlenimim profesyonelce hazırlandığı yönünde. Bitirinde detaylı yorumumu yaparım.
ren1x adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kitap elime yeni geçti. Şimdilik vaktim olmadığı için çok detaylı inceleme yapamadım; ama gayet profesyonelce ve kaliteli görünüyor. Verdiği emek için ReferXchange arkadaşa teşekkürlerimi borç bilirim.
mertozgun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kitabı bitirdim, arkadaşın bu kitap için verdiği emeğin haddi hesabı yok. Verdiği özel bilgilerin hepsi maddeler halinde aktarılmış ve maddelerin bir tanesi üzerinde bile sayfalarca makale yazılabilir. Bu açıdan okuyup geçilebilecek bir kitap değil, tamamen başucu kitabı olarak kullanılabilecek bir kitap olduğu düşüncesindeyim.
Benim gibi sadece gittigidiyor gibi mecralarda ufak ufak satış yapan öğrenci arkadaşlara bile gerçekten satışlarında hangi etkenlerin önemli olabileceği, işi küçükten alıp büyütebilmenin önemi başarılı şekilde anlatılmış. İçindeki bilgileri değil internette bulabilmek, parayla satın alabilmeniz bile zordur. Bu yüzden hocama çok teşekkür ediyorum, kesinlikle tavsiye ediyorum.
Life17 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 adet kitap alındı ve kitabı inceledikten sonra şunu söyleyebilirim ki;
Girişimci olmak isteyen arkadaşların kesinlikle kaçırmaması gereken bir kitap, kitapta yazanları en kısa süre içinde uygulamaya başlayacağım.
Hayırlı işler hocam.
Sfenky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
10 numara adamdır dede eline saglık abim super olmuş..
Corydoras adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
E-Kitabı satın aldım.Kitabın kalitesi daha ilk cümlelerden meydana çıkıyor.Alacak olan arkadaşlar çekinmeden alabilirler.
İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.
Saygılarımla.
OnpixEl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Fikir üzerine çalışacaktık ..., nasip bu kitaba yöneldim. Gerçekten çok değerli bilgiler özellikle e-ticaret için altın değerinde öğütler. Kitabın yarısını hemen okudum diğer yarısınıda okumak için sabırsızlanıyorum. Düşünmeden alın, zaten kendisi de çok kaliteli bir insan. iyi çalışmalar abi.
SABOCES adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Referxchange tecrübelerinden faydalandığım için kendisine teşekkür ediyorum.
Tavsiye ediyorum arkadaşlar piyasada bulduğunuz kitaplardan farkı baya var diyebilirim sizlere.. İyi çalışmalar dilerim sizlere..
saglamkazanc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kitabı bende aldım güzel girişimcilik bilgileri mevcut. Kişisel gelişim için faydalı bir kaynak.
Repax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biraz geç görmüş olsam da kitap alınmıştır, değerli bilgi ve tecrübelerinizi okumak için fırsat kollamaya başladım, en kısa zamanda okuyup faydalanmaya çalışacağım. Bu hayattaki en değerli şey başkalarının bilgisi ve tecrübesidir. Emeğinize sağlık.
bulut51 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Girişimciler için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir kitap

.