mFurkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hazır konuyu görmüşken bende bir soru sorayım. Arkadaşlar 2. çek gönderiminden sonra mesaj göndererek banka transferi olarak ödeme alınabileceğini söylemiş. Peki göndereceğimiz mesajda banka bilgilerinde neler bulunmalı? Ödeme yurt dışından yapılacağı için ekstra bilgi göndermemiz gerekiyor mu?
Teşekkürler.
Merhaba mfurkan ,
2. çek gönderimi gerçekleştikten sonra cb'a mesaj atıyorsun bunun için ayrıntı google dan aratırsan çıkıyor. Önemli nokta: Döviz (us) hesabının olması .
İş bankasından 10 dolar yatırarak ücretsiz online açabiliyorsun. Daha sonra cb sana bir mail atıyor ödeme için 35 dolar etf ücreti kesilir kabul ediyormusunuz diye. O mailede cvb olarak internette hazır bulabilirsiniz .Maili gönderiyorsun 2. hafta ödemeler gerçekleşiyor.

tvsinema adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mFurkan ın sorusuna ek olarak ben de şunu sorayım. İlla 2. çekten sonra mı banka hesabına yolluyorlar ?
2. çekten sonra hesap istiyorlar ama 2 çek gönderdiler ve sen henüz bozdurmadın , yine ödeme yapıyorlar. Mesela benim 1. çekim geldi , 2. çekim kayboldu . 3. ödememi bankadan aldım. İlk aldığım 3. ödemem oldu 1. çekimide banka yaklasık 18 günde yatırdı ve 2. ödemem kayboldu diye mail attım , firma bana 2. ödememide banka hesabıma eft yaptı.

Ayrıca ek bilgi 500 alt limit ve 2 haftalık yazıyor internette benim alt limitim yok ve ödemeleri w ( yani haftalık) alıyorum. Ayrıca ödemelerim çarşamba günü ödendi görünsede perşembe günü sabahtan dolar hesabımda oluyor .