Bence de kişisel blogları yaşatalım veyahut kişisel bloglara sahip çıkalım diye bir kampanya başlatabiliriz.
Örneğin, bir konu başlatır, ilk sayfaya kişisel blogu olanların blog adreslerini sıralarız. Talep geldikçe konuyu güncelleriz, dileyenler gelip bakar, dilediklerine yorum yapar, dilediklerinde vakit geçirirler. Böylelikle zamanla bir bakmışız birbirimizin yazılarını merakla bekliyoruz acaba bugün ne yazmış diye veya arkadaşlarımıza tavsiye ederiz bak bu güzel yazıyor sen de takip et diye. Böylelikle büyürüz. (Biraz hayal dünyası mı bilmiyorum ama bana olabilir gibi geliyor)
Nihayetinde ilk önce birbirimize destek olmalıyız ki daha sonrası zaten gelecektir.

*** Blog yazacaklara bir tavsiye de ben vermek istiyorum. Hangi alanda kendinizi geliştirdiyseniz o konuda yazın arkadaşlar. Mesela ben inşaat mühendisiyim, inşaat mühendisliğiyle ilgili şeyler paylaşmaya gayret ediyorum. Her dala sıçramayın. Arkadaşın da söylediği gibi hepiniz birer teknoloji uzmanı değilsiniz. Bırakın o işi uzmanları yapsın, sizin yaptığınız içeriği "rewrite" yaparak hit kazanmaya çalışmak olmasın. Ben de zamanında bunu yaptım fakat hit falan getirdiği yok

Ekleme: Hatta birbirimizden alıntılar yaparak backlink bile kazandırabiliriz birbirimize.