Benim sıkıntım ve konuyu açmamdaki sebep bu işin Türkiyede çok pahalı olması, o yüzden hepimiz genelde yurtdışına yöneliyoruz, hem kaliteli hizmet hem de uygun fiyatla sunucu kiralayabiliyoruz. Türkiyede destek kısmına güvenmiyorum, managed sunucu kiralayan yer de görmedim hiç, Amerikada managed sunucu kiraladım yıllardır çalışıyorum gece-gündüz php yi şööle compile edin desem hemen yaparlar, Türkiyede sunucu verir bir daha da karışmaz bu birinci mesele, ikinci mesele fiyatlar, fiyat konusunda maliyetleri yüksek diyerek datacenterlara birşey diyemiyorum, hat ve enerji fiyatları bu kadar yüksek olunca veri merkezi sektörü gelişmiyor Türkiyede, TT nin ümitköy ve gayrettepe dc lerinde sunucu barındırma hizmeti uçuk durumda, hal böyle olunca talep yurtdışına kayıyor, paramız yurtdışına gidiyor, haksızmıyım ?
Türktelekom (BAYİ) Verimerkezlerini, düşünseydi eğer. onlar için özel bir kampanya yapabilirdi. fakat gördüğüm kadarıyla, Türk Telekom, bayileri ile sanki rekabet içerisinde. Türkiyedeki verimerkezleri bu sebebden dolayı büyüyüp gelişemiyor. destek konusunda türkiyeye güvenebilirsin. fakat kurumu iyi seçmen gerekiyor.