1 - "
http://www.rtuk.org.tr/sayfalar/GorusOneri.aspx " Sitesine Girin
2 - Ad, Soyad, e-posta, Yaş Grubu, Cinsiyet, İl, İlçe alanlarını doldurun.
3 - Resimde gösterildiği şekilde;
"Kuruluşun Yayın Türü:" alanına "Televizyon"
"Kuruluş Adı:" alanına "Star TV"
"Program Adı:" alanına "Muhteşem Yüzyıl"
"Yayın Tarihi:"ine "21 Kasım 2012"
"Yayın Saati:" alanına "20:00"
"Görüşleriniz:" alanına da alttaki metni yazın ve gönderin:
"Muhteşem Yüzyıl isimli dizide gerçeklerle ve tarihle alakası olmayan görüntülere yer verildiği için şikayetçiyim.
Dizide, Osmanlı padişahlarının ahlak dışı yalan yanlış görüntüler içinde yer almasından rahatsız oldum ve şikayetçiyim. Lütfen bu dizi yayınlanmasın.
Osmanlı Devleti'nin, milletimin tarihinin bir avuç kadının çekişmesinden ibaretmiş gibi gösterilmesini, saygı duyduğum insanların ülkeyi boş verip kadınlara odaklanmış şekilde lanse edilmesini, zalim, gaddar addedilmesini izlemek istemiyorum. Kanuni Sultan Süleyman'ın kazandığı onca zafer, ordusunun kazandığı onca savaşın elin tersiyle itilip şaibesi bin kat artırılarak aktarılan şahsi ilişkilerini, devletin sırf bundan ibaretmiş gibi gösterilmesinden hoşnutsuzluk duyuyorum. Benim gibi düşünen onca insanın dikkate alınmasını, gereğinin yapılmasını talep ediyorum.
Tarihimizi yalanlayan, millete, topluma mâl olmuş bir şahsiyeti, atalarımızı ve Osmanlı devletini aşağılayan, aldatıcı, halkı yanlış bilgilendiren yayın yapılıyor. Lütfen amacına ulaşmadan engellensin."
Alıntıdır.Herkesten şikayet etmesini rica ediyorum. Şikayet eden herkese Teşekkürler.