Google sitenize hiç işlem yapmayın demiyor, yanlış anlamayın.

Do-follow & No-follow kavramları bildiğimiz üzere forumlarda hala tartışılmakta. Özellikle bulunduğumuz ortamda yani R10 üzerinde.

<a rel=”nofollow” href dediğimiz kavram, bu siteye link verdim ama benle alakası yok diyor. Do-follow ise güveniyorum, öneriyorum gibi bir mantığa denk gelmektedir.

Fatih hocamın bizlerle paylaştığı mevzu her zaman dediğim gibi şudur; "Kendinizi Google'ın yerine koyun ve bir arama motoru gibi düşünün."

Siz olsanız insanlara nasıl hizmet sağlardınız? Doğru, kaliteli sonuçları ve gerçek referansları olanları değil mi? Nasıl hizmet alırken referanslara ve geçmişine bakıyorsak, Google'da bu şekilde ilerlemektedir.

No-follow yararlı değildir diye bir kavram yoktur. No-follow yararlıdır fakat Do-Follow kadar değil. Diyor ki, önce no-follow, sonra do-follow. Önce kendinize bir bakın, sonra rakiplerinize bir bakın. Ondan sonra PR'li imleme alın. Önce kötü imleme, kötü derken spam pligglerden bahsetmiyoruz tabii. Ardından uygun bir artış grafiğiyle rakiplerinizi bir anda geçecek çalışmalar yapmadan link alın.

Forum tanıtımıda aynı şekilde zamana yayılsın. Elinizden geldiğince farklı makaleler kullanın ve site yapınıza uygun olarak linkler almaya özen gösterin. Makale başı üç farklı çıkış almak yerine bir çıkış alın ve doğal gösterin. Hatta yeri geldiğinde direkt yazı altında http:// şeklinde düz olarak URL linkleri yazın. Hiçbir kelimeden çıkış yapmayın ki, iyi manipüle edin.

Hepimizin amacı patlayana kadar kazanmak değil mi? Eğer buysa ve bu kazanç sürecini uzun tutmak istiyorsak emek vermeliyiz. Doğal olarak yapmalıyız ve karşılığını iyi almalıyız.
Kısacası, herşeyi doğal yapmalıyız.

Yazıya eklemek gerekirse, paravan blog kullanmaktan şaşmayın. SPAM çalışmalar da yapmayın. Ve ekliyorum, en önemlisi rakiplerinizi ve KENDİNİZİ inceleyin, ona göre işlem yapın.

Saygılarımla, sürç-i lisan ettiysek affola..

Mert YÜZÜAK