yorum için teşekkürler.
google da artık sizin(@Messi) gibi düşünüyor aynen: "bu böyleyse şu şöyledir, şu şöyle bu haydi haydi öyledir.". istatistik ve matematik demek olan google, mantığını kaybetti.
google'ın nisandan önceki algoritması şu ankinin on katı daha iyiydi. sırf cezalandırma, seo piyasasını bitirme ve adwords gelirlerini artırma isteği nedeniyle sistemini çorbaya çevirdi.
Alıntı
3-4 yıllık siten sıra düştü diye, yeni bir site açıp bu siteyi yönlendirmen veya paravan olarak kullanman pek mantıklı değil.3-4 senelik bir site ilk sıraya çıkmıyorsa zaten yeni siteden pek fazla birşey beklememelisin.
3-4 yıllık siteyi önce yönlendirmedim. yeni bir site daha açtım. 3-4 yıllık olan zaten uçtu gitti. en yeni siteye yönlendirme işlemini 5 ay sonra yaptım. ve dediğim gibi, yeni site ilk 50'ye, en yeni site ilk sıraya çıktı.
Alıntı
Hep eski siteler kalitelidir diyoruz ama şunu asla unutma güncellenmeyen siteler istediği kadar eski olsun sonunda sıra düşüyorlar.Bunun sebebide şu: rakip siteler konu girdiği için site içindeki yazılar, site içindeki diğer yazılardan link kazanmış oluyorlar.Yani site içi linklenme çok önemli birşey.O yüzden özgün site herzman değerini korur.
eski siteler kaliteli değildir. kaliteli siteler kalitelidir. nasa'yı kaliteli yapan eski olması değil, kaliteli olmasıdır. kaliteli sitenin içeriğinin güncellenmesi de önemsizdir. çünkü zaten kaliteli içeriğe sahiptir. her site "haber" sitesi değildir. güncellik istemeyebilir. önemli olan ziyaretçiyi tatmin etmesidir.
Alıntı
Diğer yandan şöyle bir yanlışta var.İşte ilk site uçtu.Günceldi ama vs...Rakiplerinin ne yaptığını bilemezsin.Belki fazla backlink kastı.Belki backlinkleri silindi.
bu doğru tabii ama güncellemeler çok belirgin etkiler doğurduğu için yorum yapmak kolaylaşıyor.
Alıntı
Eğer kaliteli özgün bir siten varsa herzman eski yerinden daha iyisine gelirsin.Benim bir sitem vardı günde 14.000 hitli idi.Güncelleme ile hit 100lere düştü ve 1 ay sonra eskisinden daha iyi yere geldi.Ama şunu asla unutma site içi linklenme çok önemli özgünlük çok önemli.Hergün 1 yazı yazsan dahi yaz.Domainin 3-4 senelik olması ancak site özgün olduğunda işe yarar.Aksi halde piyasada tutunamazsın...
sandbox'a giren site, sandbox'tan çıktığında, girmeden önceki durumundan daha iyi bir yer elde eder. bu bilinen bir kural ve google'ın en büyük açıklarından birisi. bu işe yatırım yapanlar, önce siteyi sandbox'a sokup, çıkmasını beklerler. sonra ne yapacaklarsa yaparlar. ama bunlar geçmişte kaldı. artık neyin ne olacağını kimse kestiremez.
özgünlüğe de çok takılmamak lazım. önemli olan hizmettir. özgünlük sonra gelir.
bir de rica edeceğim; ders verir gibi yazmayalım, siz diye hitap edelim. yazılarımız genele hitap etsin.
@Kalyoncu, aynen durum böyle. kim hak ediyor kim hak etmiyor bakmıyor artık google. "Bu 3 ayda inanılmaz backlink, imleme,wiki vs herbirşeyi yaptım" denilebilen bir site, cezayı hak eden sitedir ama dediğiniz gibi ilk sıraya öyle böyle gelmiş. mantık uçtu gitti artık.
sosyal paylaşım olayını neden gözünde bu kadar büyüttü google, anlam veremiyorum. sosyal paylaşım dediğimiz şeyin yüzde 90'ı spam/çöp zaten. sanki insanlar bütün gün bbc belgeseli paylaşıyormuş gibi, google bunlara değer veriyor.