@digiklan hocam sonuna kadar haklısınız. şimdi siz bu sigortayı yapmışlarmıdır diyorsunuz? Diğer arkadaşın dediği dışında nasıl bir yol izlememiz gerekiyor sizce? Ne yapmalıyız? Sizinde başınızdan geçmiş bu olay, bi yardımcı olursanız çok sevinirim. 4 farklı bankadan kredi var ve taksitlerin vadesi çok uzun..
İşsizlik teminatından yararlanmanın bazı koşulları var.
İşsizlikten önce en az 180 gün aynı iş yerinde sigortalı olarak çalışmış olmak.
Mevsimlik ya da proje bazlı sonunda işsiz kalacağını bildiğin bir işte çalışmamak.
Kendi rızan dışında işsiz kalmak, herhangi bir suçtan dolayı iş akdinin feshedilmemesi. İşsizlik maaşına hak kazanmış olmak. İşsizliğin 1 ay devam etmesi. Vesaire.
Bir de başvuru tarihin önemli sanırım. İleriye doğru ödeme yaptıkları için ve belgeleri göndermen ve onaylanmaıs falan 1 ayı bulduğu için gecikmeden başvur yeni işsiz kaldıysan.
Tam detaylı bilgiyi ve sigorta poliçenin bir nüshasını kredi çektiğin şubeden talep edebilirsin. Onlar sana teminat kapsamını ve herhangi bir teminatı almaya hak kazandıysan hangi belgeleri temin etmen gerektiğini söyleyeceklerdir.
Bu arada benim işsizlik teminatımda tüm borç teminatta değildi, işsiz kalınan tarihten itibaren maksimum 12 ayını ödüyordu. Bana 1 ay ödeme yaptılar. Keşke onu da ödetmeseymişim şimdi teminat kullanmış görünüyorum.