Ben de memurum, diğer arkadaşların dediği gibi kafan rahat olur. Düzenli bir hayatın olur, alacak peşine düşmezsin, her ayın 15inde paran yatar gibi gibi.
Benim de geçen sene 2 seçenek vardı önümde. Ya KPSS'ye adam gibi çalışıp 90 yapıp atanacaktım ya da web işlerine memleketimde devam edecektim. Bana 2. seçenek daha cazip geldi, çalışmadım ama 4+4+4'ün piyangosu biz branşçılara vurunca aldığım puanla Türkiye'nin bir ucuna da olsa atandım. Şimdi memnunmuyum hayır değilim, çünkü farklı bir kültür - dil , statü değişikliği, hayatın düzene girmesi gibi nedenler ilk aşamada can sıkıcı. Ama bir güvencen olması insanı mutlu etmiyor değil.
Bence şöyle düşün bu web sektörü gün geçtikçe kendini yeniliyor ve bilgiye ulaşma hızı oldukça kısaldı. Senin yaptığın işi yapan birçok insan var ve buna hergün bir yenisi ekleniyor. Buda senin pazarını ister istemez etkiliyor. Bugün iyi kazanıyor olabilirsin ama yarını kesinlikle yok.
Geçen sene bende senin gibi karmakarışıktım. Şansa da olsa doğruyu buldum sanki. Sana tavsiyem 1 sene ara ver otur, çalış. Eğer zaten atanırsan oldukça boş zamanın olacak hobi olarak yürütürsün işi. Belkide benim mesai saatleri 6.30-11.30 olduğu için böyle düşünüyorum ama dediklerimi dikkate al derim.