Abi sonuçta bir uzantı var yanlızca şirketlere verilecek.xxxbank domaini alınmış olsa.Adam demez mi neden benim şirketimin ismini alıyorsun.Tamam pat diye alması yanlış ama sonuçta her türlü domain elinden çıkacak.Şirket ismi var sonuçta. Şu anda com.tr'de aynı mantıkla çalışıyor.Sen gidip aabank.com.tr alman için belge vermen lazım şirketin sana ait olduğunu göstermen için.
bu konuda daha önce bir mesaj yazmıştım sanırım pek okunmamış, kardeş bu uzantı yeni çıkmadı 97 yılından beri hizmetteymiş, adamsnames'de 99 yılından beridir işletiyormuş, bu uzantı 5 6 ay önce adamsnames'i Türk alman ortaklığı ile kurulan netTC alana kadar serbest şekilde kayıt edilebiliyordu. ben de de jenerik bir isim vardı bu aç gözlüleri görünce saldım gitti, yani uzun lafın kısası arkadaş daha önce kayıt etmiş domaini, bu evrak cart curt işleri tekrar söylüyorum yeni sahipleriyle beraber gündeme gelmiştir ve tek amacı vardır; şirketi devir alırken ingilizlere verdikleri milyon dolarları Türk halkından çıkarmak için TC vurgusu yaparak milli duyguları sömürerek, bir yandan da .xxx uzantıda yapıldığı gibi benzer bir pazarlama simsarlığıyla markanıza ait domaini alın, şirketinize ait domaini alın diyerek 500 tl den şirketlere domainleri kakalıyorlar...
bir şirkette .com.tc yi .com.tr havasıyla ve aynı netTC nin izlediği yolla satmaya çalışıyordu o daha fena onlar sub domain satıyordu
( bir de dipnot olsun buradan .com.tc sahiplerine sesleniyorum .tc sahipleri sizi zarara sokup elinizden o domaini alırlar. hata etmiş en az 10 yıl uzatmamışsınız, yenileme ücretini domaine göre kendileri belirledikleri için com.tc net.tc gibi domainlerin uzatma bedeli çok yüksek belirlenip sahiplerinin yenilememelerini sağlamak daha sonra bu uzantılardan satış yapmakta planları arasında diye düşünüyorum

)