Arkadaşlar merhaba;
Merak ettiğim ve herkesin ayrı bir şey dediği ve kafamın allak bullak olduğu iki sorunum var.
1- Benim mybb yazılımı olan genel içerikli 7 aylık bir forum sitem var. Bu sitem indexlenme ve google'da üst sıralarda çıkma konusunda çok iyiydi. Örneğin büyük bir forumdan konu aldığımda o konu aramalarında o forumun hemen altında çıkıyordum. Büyük forumlar donanimhaber, frmtr, shiftdelete gibi forumlar. Benim düzeyimdeki veya benden biraz daha iyi forumlardan konu aldığımda yüzde 90 onların üstünde çıkıyordum. Ta ki hosting firmamı değiştirene kadar. Hosting firmamı bir değiştirdim indexleme hızım yine aynı olsa da aramalarda çok arka sıralara düştüm. Misal son 24 saat içinde indexlenen konuyu google da normal olarak arattığımda kendimi bazen bulamıyorum ama biliyorum ki o konu google da indexli. Yani işin özü hosting firmalarının seoya etkisi oluyor mu ya da sitem neden bu hallere düştü? Üstelik siteye giriş hızımda arttı. Yani sitem çok daha hızlı açılıyor...
2- Bahsettiğim bu sitemde daha önce vbulettin teması kullanıyordum yani çakma vbulletin teması ama forumum mybb

şimdi ise hoşuma gitmese de şu an mybb'nin propaket temasını kullanıyorum. Propaket teması güzel ama sitemin içeriğine uymadığı için hoşuma gitmiyor. Sorum şu varez temanın yani çakma temanın google seo açısından zararı var mıdır? Çünkü hosting firmam vbülletinden çevrilmiş varez temaları google sevmez dedi. Valid tema kullanman daha uygun dedi. Sizin fikriniz nelerdir?