sysadmin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. Sunucuyu ne için kullanacaksınız (Size ait siteler mi olacak başkasına ait siteler de olacak mı) ?
2. Sunucu özellikleri nedir ?
3. Kaç site barınacak ?
4. Barınacak sitelerin ortak özellikleri var mı ? varsa nedir ?
1. Sunucuyu host dağıtım amaçlı kullanmak istiyorum kendime ait siteler olsa güvenliğinden şüphem olmayacağı için içim rahat olur.

2. 8Gb Ram 8 Çekirdek i7 Sunucu içinde vds olarak yetersiz kaldığı anda ram takviyesi yapılır yani asıl sorunum şuanda güzel bir güvenlik site hızları iyi.

3. Ortalama olarak 75 civarı düşünüyorum fakat tam birşey belirlemedim kafamda. Tavsiyelerinize açığım

4. Hepsi php olacak desem nasıl olur Yani geneli hazır scriptler olur fakat arada özel script olanlarda var.

Şahin DAĞ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
cPanel
CloudLinux
Apache
nginx
x Cache

Hazır düşünürseniz bu şekilde birşey yapmanızı tavsiye ederim. çok daha zahmetsiz olacaktır

belirttiğiniz Apache - Lighttpd mod_security birbirine uyum sağlarmı bilmemekteyim

Nginx de bazı sorunlar oluyormuş galiba htaccess de ve bazı sorunlar çıakrıyormuş diye duyduğum için biraz geri çekinmiştim fakat şuanda tekrardan nginx i göz önüne alıyorum. Peki nginx de faydalı gördüğünüz modüller nelerdir? mod_secure apachede stable nginx de beta aşamasında. ///Cpanel zaten var yazmayı unutmuşum