Lütfen bu söyleyeceklerimi yanlış anlamayın. Gün gelecek emin olun yukarıda yazdığınız bir çok şeye pişman olacaksınız. Sizden yaşça bir hayli büyüğüm ve yukarıda yazdığınız yazıların bir çoğu tarafımca tecrübe edilmiştir. Sizin yaşlarınızdayken benim de sırtımı sıvazlayan he gülüm he canım diyen çoktu, o yüzden oldukça zorlu bir mücadele oldu benimkisi. Bu duruma düşmemeniz için siz henüz daha yolun başında iken bazı uyarılarda bulunmak istiyor ve keşke vakti zamanında bana da bu uyarıları yapan olsaydı diye derin bir ah çekiyorum.
Yukarıda yazmış olduklarınızı gerek bu forum içerisinde gerekse dışarıda kafasında günde en az 10 defa kurgulayıp daha sonra unutup sonra tekrar kurgulayan milyonlarca insan bulunmakta.
Üzülerek belirtmek istiyorum ki günümüzde iş, işçi ve patron kavramlarının bir önemi kalmadı. Artık herkes kısa yoldan köşeyi dönmek veya direkt olarak kendi işini yapmak istiyor. Yakın bir zaman önce çalıştığım servis sektörü bu durum için en can alıcı örnektir. Servise gelen bir eşya veya servise gidilen bir evden kazanılan rakamlar bir anda insanın gözünü döndürebiliyor ve ne ehliyet ne ruhsat nede o işte tecrübe sahibi değilken piyasa usta ve kendi işini yapmak isteyen elemanlarla dolup taşıyor.
Peki ya sonrası ? Sonrası oldukça basit kaybolan parçalar, evden alınıp bir daha ne olduğundan haber alınmayan eşyalar, kapatılan hazır kartlı telefon numaraları değiştirilen adresler ve sonrasında insanların sarsılan güveni.
Belki bahsettiğim sektör şuan r10 da dönen piyasadan oldukça uzak olabilir. Ama ne yazık ki hemen hemen tüm sektörler de genel durum bu şekildedir.
Biz bir işverenin ne zorluklar çektiğini bilmeden hemen gözümüzü brüt kazanca dikeriz ama gerisini hiç düşünmeyiz. Ödenen sigortamız, ödenen vergiler, ödenmesi gereken diğer giderler ( kira, elektrik su doğalgaz vb. ) . Bizim tek gördüğümüz ouuu patron bu işten 20 bin TL alıyor bana aylık 2 bin lira veriyor, ben senede bu işten bir tane yaparım geri kalan 10 ay yatarım yaşasın olleeyyy.....
Keşke herşey sizin anlattığınız kadar kolay olsaydı. Bugün siz başkasına iş yapacağıma kendime iş yaparım dediğiniz vakit, yarın bir başkası gelecek sizin yaptırmak istediğiniz işe karşılık sizin verdiğiniz yanıtı verecektir.
"Ben ona bu işi yapmaktansa kendi işimi yaparım daha iyi."
Sonra bir bakmışsınız heryer iş veren olmuş, ama ortalıkta ne iş var nede işi yapacak adam.
Ve son olarak şunu belirtmek isterim ki bir projeye girip başarısız olduğunuz zaman giden sadece sermayeniz değildir.
Lütfen samimiyetime inanın, şayet başarılı olmak istiyorsanız bir bilişim firmasına girin ve gerçekten piyasayı yakından inceleyin, kendinizi geliştirin olaylara bizzat yakından tanıklık edin. R10 piyasasında tanıklık edeceğiniz işlerin çğou ya link değişimi, ya tanıtım yazısı yada XYZ sektörü olur ve biraz da adsense ağırlıklı konular. Geri kalan konuların bir çoğu birbirini sürekli tekrar eden konulardır "Şu siteyimi açsam, şu domaini aldım tutar mı ?, ortak arıyorum parayı kıracağız, e kitap satıyorum yanında lidyalıların seceresini veriyorum vs. vs. vs. "
İnsanların başarmakta güçlük çektikleri konulardan bir tanesi "kendilerini doğru şekilde sorgulayamamasıdır". Şayet ben kendimi her türlü sorgularım o öz güvene ve cesarete sahibim diyorsanız, yukarıdaki yazıyı bir yerlere saklayıp bir kaç sene sonra baştan bir daha okumanızı öneriirim.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.