ya ben zaten Visual Studio kullanmıyorum aynı fonksiyon C++ Builder de mevcut benzer yapı , benim demek istediğim karakter boyutunu aşşa dahi hata vermiyor C++ Builder diye idi, arkadaşın yazdığından eğer yanlış anlamadıysam hata veriyor diyorda o yüzden belirtmiştim.. Ayrıca evet benzer yapı Javada da C++ Builder gibidir sonuçta aynı dil ailesini çoçuğudur..
Arkadaşa ufak bir öneri vereyim. Sabit karakter boyutu almak yerine 150 karakter aldın diyelim örnek o stringde sondan "." karakterini ara muhtemel cümle sonudur gerikalanı sil yine onu göster sadece..
c++ da çok iyi değilim ancak cpp de şöyle bir durum var. bazı olayları kendin yazman lazım. mesela bir nesne yarattın bu nesne ile işin bittikten sonra garbage collector u kendin çağırıp nesneyi yok etmen gerekiyor ancak c# da nesnenin işi bittikten sonra kendisi çöp toplayıcısını çağırır ve nesneyi bellekten kaldırır. yukarıda bahsettiğin olay da buna benziyor. normalde taşma hatası vermesi gereken yerde vermiyorsa, c++ derleyicisi kullanıcının bunu yapması gerektiğini düşündüğü içindir. yani bu exception ı yazılımcı yakalaması gerekir, eğer yakalamıyorsa demek ki bir bildiği vardır diye hata vermiyor.