film(.)com(.)tr ismi geçtiği ben o domaini örnek gösterdim. Ben kanuni haktan bahsediyorum. Eğer marka tescili yapılmış ve com.tr alınmışsa TR domainler açılırsa ilk önce marka sahiplerine kayıt hakkı verilecekse com.tr sahipleri .tr uzantıları için hak sahibidir.

Ayrıca yanlış biliyorsunuz film kelimesinin marka tescili yapılmış. film(.)com(.)tr 'nin sahibi Murat Yıkılmaz olarak biliyorum. Film kelimesinin marka sahiplerinden birisi Murat Yıkılmaz
Film markasının sahipleri

yani film.tr %99.9999 film(.)com(.)tr 'nin sahibinin olacak. Ayrıca ileriyi görüp yatırım yaptığı içinde bize tebrik etmek kalıyor.
Founders adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tpe tarafından çoğu marka onaylanmıyor adamlar tpe basvuruyor o basvuru belgesiyle domaini kayıt ediyorlarmış tpe markayı onaylamasada domaini sahibi kullanmaya devam ediyormuş 2 yıl içinde nic.tr itiraz edilmezse o domaine nic.tr müdale etmiyormuş bence şuanki jenerik kelimelerin çoğusunun markası onaylanmamıştır belki ilk zamanlar tpe bilmeden onay vermiştir ama sonradan onay vermemiştir trabis işte böyle markası onaylanmamış .com.tr sahiplerine .tr vermesin. ayrıca jenerik kelimenin markası olmaz o zaman adam film markası benim diye film kelimesini hiç bir şekilde kullandırmaz bu yüzden film.com.tr bu domanin .tr sini hak etmemiştir.