tpe film kelimesini marka olarak kabul etmişse tescil eden için haktır. Doğru olup olmaması ayrı bir konu ancak yasalara göre kazanılmış haklar yeni yasayla geri alınamaz. Film.com.tr kime verildiyse .tr açıldığında marka sahiplerine öncelik verilecekse film.tr için öncelik film.com.tr'nin sahibindedir. TPE'nin yaptığı doğru olup olmadığı ayrı bir konu onu ayrıca tartışmak lazım. Konu kazanılmış bir haksa film.com.tr'nin sahibi film.tr'nin de sahibi olacaktır. eğer aksi bir şey yapılırsa haksızlık olur. Ben oaya hukuki olarak bakıyorum doğru olanda budur.
tpe tarafından çoğu marka onaylanmıyor adamlar tpe basvuruyor o basvuru belgesiyle domaini kayıt ediyorlarmış tpe markayı onaylamasada domaini sahibi kullanmaya devam ediyormuş 2 yıl içinde nic.tr itiraz edilmezse o domaine nic.tr müdale etmiyormuş bence şuanki jenerik kelimelerin çoğusunun markası onaylanmamıştır belki ilk zamanlar tpe bilmeden onay vermiştir ama sonradan onay vermemiştir trabis işte böyle markası onaylanmamış .com.tr sahiplerine .tr vermesin. ayrıca jenerik kelimenin markası olmaz o zaman adam film markası benim diye film kelimesini hiç bir şekilde kullandırmaz bu yüzden film.com.tr bu domanin .tr sini hak etmemiştir.