platform bağımlı işlerden uzak durmak gerekli, yapmak zorundayım işim bu diyorsanız o ayrı ancak sizde öyle bir şey yok galiba.
mac pc hepsinde kullanmışlığım var, aynen bende sizin gibi masaüstü rahatlığı bulunmuyor hiçbirinde
normal pc ye mac yükleniyor o ayrı mesele tabi
iphone ve ipad uygulama geliştirme eğitimi aldım ve başladım hem sürekli ihtiyaç oluyordu hem de çalıştığım yerde beni bi adım öne taşıdı, apple'ın politikalarından bahsetmeme gerek yok platform bağımlı işler kelimesi bile apple'ı çağrıştırıyor artık. Masaüstü mü dizüstü mü sorusundan ziyade mac pc konusunda sorularım vardı ama evet masaüstünde çalışmanın rahatlığını hiç bir zaman dizüstü mac yada windows pc de alamadım.
virüs derdin yok. intel i7 ile pc de aldığın performansı macbookta i5 ile alırsın. çünkü donanımı çok optimize kullanır. çünkü windows 50 bin farklı anakart ekran kartı donanım driverini desteklemek zorundadır ama mac sadece özel donanım kullanır kodunu donanımına göre optimize eder.
senin yaptığın grafik işlemler nedir bilmiyorum ama web için hazırladığın grafiklerde ve kod developer arayüzlerinde bu farkı hissedemezsin. sen bir after effects ile hd bir render al, bir billboard için 20 megapixel resimlerle bir grafik tasarla. fark o zaman ortaya çıkar. 6 saatlik renderin 4. saatinde error verip kapanan windowstan daha stabil çalışır mac.
Sanırım aradığım cevap buydu, evet grafiker değilim benim için yeterli oluyor demek ki after effects kullanıyorum bu arada windows makinemde 11gb ddr3 ram ve i5 1.nesil işlemci, 1gb ekran kartı var, macbookda pro 13 late 2011 modeli, after effects konusunda masaüstü pc'm kat kat daha iyi performans sağlıyor ve her iki makineninde bana maliyeti hemen hemen aynıydı.