Merhabalar, 5-6 aydır hem bir macbook hem de pc kullanıcısıyım. Macbook pro alma nedenim ios programlamaya başlamamdı, maalesef mac os dışında bir ortamda yazamıyorsunuz.
Ancak öncesinden ve hala sürekli duyduğum grafik ve yazılım işi yapacaksan mac al, mac developerlar için iyidir gibi şeylere hala yanıt bulamadım. Yazılım ve tasarım işindeyim, adobe dreamweaver, photoshop, fireworks, illustrator ağırlıklı olarak kullandığım programlar. Ancak macbookta aldığım performansı masaüstü pcmde de fazlasıyla alabiliyorum. Üstelik dosyalamalar, tutup sürükleme, aradığını bulma anlamında windows daha rahat geliyor hala bana.
Nedir macbook pronun keşfedemediğim developerlara katacağı artı?
virüs derdin yok. intel i7 ile pc de aldığın performansı macbookta i5 ile alırsın. çünkü donanımı çok optimize kullanır. çünkü windows 50 bin farklı anakart ekran kartı donanım driverini desteklemek zorundadır ama mac sadece özel donanım kullanır kodunu donanımına göre optimize eder.
senin yaptığın grafik işlemler nedir bilmiyorum ama web için hazırladığın grafiklerde ve kod developer arayüzlerinde bu farkı hissedemezsin. sen bir after effects ile hd bir render al, bir billboard için 20 megapixel resimlerle bir grafik tasarla. fark o zaman ortaya çıkar. 6 saatlik renderin 4. saatinde error verip kapanan windowstan daha stabil çalışır mac.