Bak o kedi ahirette o insandan zaten hakkını alır, hayvanlara eziyeti İslamiyet kati suretle yasaklamıştır, haksız yere zevk için cana kıymak elbette İslamiyetin yasakladığı şeylerdir. Ama dinden çıkar diyemezsin. Bak örnek vereyim, birisi rakı içiyor, haram değil mi ama sen o adama dindin çıktın sen diyemezsin. Örneğin zina ediyor bu da haram ama dinden çıktın sen diyemezsin. Adam öldürüyor değil mi yine dinden çıktın diyemezsin. İmanın şartları var İslamın şartları var bunların dışındakiler günah haram öteki dünyada hesabını zaten verecek.
Adam haram işliyor diye sen artık namaz kılma zaten cehennemlik oldun dersen o da melekleri şahit tutar seni suçlu gösterir sonra senin yüzünden adam günah işlemeye başlar o dedi der. Yani bu tür şeyleri söylerken daha dikkatli olmak gerek sakın yanlış anlama adamaları savunmuyorum seni de suçlamaya çalışmıyorum ama dinden çıkar deme.
Yok yanlış anlamışsın herhalde dinden çıkar değil, herhangi bir dinin mensubu olamaz dedim. Yani kimseyi dinden filan çıkardığım yok sadece bunu yapan kişiler genelde inançsız ve dini olmayan kişiler demek istiyorum. En azından Hristiyan, Yahudi ve Müslüman kimselerin bunu yapamayacağını söylemek istiyorum.