Kedi haramsa bizim dinimizde haram. Adamlar bizim dinimize uymuyor. Onları bu şekilde yargılayamayız.

Kedi de besledim tavuk(civcivlikten itibaren) da besledim ben. Kediyi tabi kesip yemedim ama tavuk hareketsizlikten dolayı yürüyemez hale gelince eziyet çekmesin diye kestik ve yedik, gayet de üzücüydü. Ama dışardan bakınca tavuk kesip yediğimiz için bir gariplik yok. Dinimizde kedi yemek olsa onu da keser yerdik yine kimse yargılamazdı.

Burada önemli olan şey şu, kendi inançlarımıza göre kimseyi böyle "insan değil hayvan bunlar" diye yargılayamayız. Binyıllar boyunca din savaşlarının tek sebebi bu. Size zararı olmadıkça bırakın isteyen istediğine inansın istediğini yesin içsin. Kedi köpek yiyen de var akrep yiyen de var çeşit çeşit börtü böcek yiyen de var. Her canlının hisleri ve duyguları var. Biz de müslüman olarak özellikle balıklara eziyet ediyoruz ve afiyetle yiyoruz, her balık havasızlıktan(susuzluktan) boğularak çırpına çırpına can çekişerek ölüyor ve soframızda afiyetle yiyoruz. Ama bizim dinimize göre haram olmadığı için kimse birşey demiyor? Adam acı çektirmeden kediyi kesmiş yemiş birşey yok bence, kendi inancına göre hareket ediyor, saygı duymak lazım. Yani çok abartı birşey görmüyorum burada ben. Ama ıssız adada kediyle başbaşa kalıp açlıktan ölme durumuna gelmedikçe kedi yemem, o da ayrı mesele.