karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herhangi bir myo'dan mezun olduktan sonra DGS sınavı ile bölümünün izin verdiği 4 yıllık bölümlerde öğrenim görebiliyorsun.

DGS sınavıda aynı YGS sınav sistemindeki gibi tercih yapılıyor, her bölümün kendine ait bir puanı oluyor.Vakıf üniversitelerinin puanları oldukça düşük. Genelde %50 burslu açılıyor kontenjanlar. %100 burs veren sadece İstanbul Aydın Üniversitesi var diye biliyorum.
Her bölüme farklı üniversiteler kontenjan açıyor.

Sınav 80 Türkçe 80 Matematik sorusunda oluşuyor. ALES ve YGS arasında kolaylığı olan bir sınav. MAT 1 ve Mantık soruları ağırlıkta. Çok zor değil. Onun dışında myo mezuniyet puanınızda OBP hesaplanıyor ve sınav puanına ekleniyor. Daha sonra puanınızla tercih yapıyorsunuz.

Çok kolay bir geçiş imkanı tanıyor çoğu bölüm için. Yani eğer Bilgisayar,Makine,Elektronik Müh, Mimarlık, Hukuk gibi bölümlere geçmeyecekseniz çok zor değil yerleşmeniz. Bu bölümlere oldukça zordur yerleşmek.

Ama bir İşletme, İktisat, Uluslararası Tic, Lojistik, Çocuk Gelişimi gibi bölümlere barajı geçerek vakıf üniversitelerini kazanabilrisiniz. Biraz daha üstünde puan yaparak devlet üniversitelerine yerleşirsiniz.

EA bölümlerde 70+ Türkçe, 40+ Matematik ile rahat yerleşebilirsiniz bu bölümlere.

Ama bir sayısal bölümde örneğin Bilgisayar Mühendisliği için en kötü 70 Matematik ve 55/60+ Türkçe yapmanız ve iyi bir okul puanına sahip olmanız gerekir. Bu netlerle bile 2., 3. kaliteden anadolu üniversitelerine yerleşebilirsiniz.

Bölümünü söylersen yardımcı olmaya çalışırım.

Cok acıklayıcı anlatmışsınız teşekkür ederim hocam..

ben 2 yillik otomotiv teknikerliği okuyorum suan fakat dediğiniz gibi sanırım 4 yillik otomotiv veya makine bölümüne gecmem sıkıntı gailba.. :/

2 yil daha aciktan işletme mi okusam diyorum acaba?