Ben kimseyi suçlamıyorum kimse de beni suçlamasın. Kur'an da bir ayette her şeyi sorgulayın, araştırın diyor. Ben de öyle yaptım ve şu an gerçek huzuru yakaladığıma inanıyorum. İncil de okudum Kur'an da. Yalan değil. Gerçekten okudum. Hangi ayette veya sûrede ne geçer ezbere bilmem fakat okuyup tek tek anlamaya çalıştım. Doğru olanlar da var beni yanılgıya itenler de var..
Bu seçimi neden yaptığıma gelince; Ben araştırmayı ve okumayı çok seven birisiyim. Kafama takıldı. Gerçekten bir ilah var mı, bir yaratıcı var mı gibi sorular.
Fakat en güzel soru ve cevabı ben şöyle aldım;
Bir yaratıcı var. Pekala. Bu Allah. Ona da tamam.
Allah incili yollamış bir peygambere. Tevratı bir peygambere yollamış. Zebur'u bir peygambere yollamış. Tamamdır. En son Kur'an yollanmış diyoruz değil mi? E tamam Kur'an yollandı o da güzel.
Müslümanlara göre neden diğer kitaplar saçma veya yalan desen; Cevapları hep hazırdır. Allah onları değiştirdi. Yani insanların değiştirmesine müsaade etti cevabını alırsınız. Peki bu kitapların değiştirilmesine izin veren bir yaratıcı neden Kur'an'ın değiştirilmesine izin vermesin? Özel bir sebep mi var?
Ya da önce yollayıp sonra değiştirilmesine müsaade ettiği şey ile neden bir takım insanları sınıyor ve onları cehenneme yolluyor.
Yukarıdaki mesajda da verdiğim örnekteki gibi 6-7 milyar insandan 1.5 milyar Müslümandan sadece ibadet yapan ve imanı olan 1 milyar (diyelim) insan cennete gidecek ve geri kalan insanlar cehenneme gidecek öyle mi? Bir Hristiyan doğan çocuğun suçu ne? Çevresinde hiç Müslüman vs. yoksa doğru yolu nasıl bulacak? Doğru dinin İslamiyet olduğunu nerden biliyorsunuz?
Diğer bir konu ise; Her insanın kaderini Allah çiziyor deniliyor. Yani doğmadan insanın dini belli gibi bir şey oluyor. Hristiyan veya Yahudi bir aileden doğacak olan çocuğun kaderi Hristiyan veya Yahudi olmaktır. Peki böyle bir kader çizilir, bu yol bu çocuğa verilirse bu çocuğa Allah kendi bir yol çizmiş ise neden bu çocuğa bana inanmadın diyebilir ki?
Sorusu vs. olan olursa ulaşsın. Birbirimizi kırmadan, incitmeden tartışabiliriz. Madem konusu açıldı. Ben de bilgilerim doğrultusunda cevap vermeye çalışacağım..
Kalın sağlıcakla..