Emperor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylenen ''Gökten indiği sanılan kitaplar'' cümlesi çok şaşırtıcı ve bence üzücüdür.Ben şahsım adına bu cümleye kesinlikle katılmıyorum ve HAŞA diyorum.Gökten indirildiği sanılan kitaptan kasıt Kuranı Kerim'dir.Biz müslümanlar Kuranı Kerim'in gökten indirildiğini sanmaktan ziyade buna tüm kalbimizle inanıyoruz.
Ayrıca görünmeyenler derken oradaki ''ler'' çoğul ekinin anlamı da dikkat çekici ve şaşırtıcı.Zira yine biz müslümanların görmeden inandığı Cenabı Allah'ın tek olduğuna inanıyoruz.
Herkes istediği şeye inanmakta veya inanmamakta özgürdür.Ben sade bir müslüman Türk vatandaşı olarak kendi adıma bunları söyleme ihtiyacı hissettim.
Kuranı Kerim gökten inmiş bir kitap değildir. Öncelikle Allah'ın yeri gökte değildir, o her yerdedir.Bize şah damarımızdan yakın olan Allah'ın Kuran'ı bir kitap şeklinde gökten indirdiğine inanıyorsan yanılıyorsun kardeşim. Dini konularda fetva vermeyi sevmem ama dindar hassasiyet gösterip yanlış inanmana şaşırıyorum. Kuran Peygamber Efendimizin vefatından sonra kitap haline getirilmiştir. Yani Hz Peygamberimiz hayattayken ortada Kuran diye bir kitap yok. Kuran bir manzume olarak musaflar da ve hafızların hafızalarında saklanmıştır.