Emperor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Size göre haklı olabilir ve siz o konuşmadan o anlamı çıkartmış da olabilirsiniz fikrinizdir bişey diyemem ancak ben her ikisine de katılmıyorum.

Zira orada M.Kemal'in bahsettiği asıl konu devletin izleyeceği yol,politikası ve chp programıdır bunun şekillenmesinde (onun tabiriyle) gökten indirildiği sanılan kitapların (Cumhuriyetten önce ve halen de halkın 100de 90'dan fazlasının inandığı ve özellikle Osmanlı dönemlerinde halkın bir çok şeyinin belirleyici olduğu Kuran'ın hükümleridir) rol oynamayacağını belirtiyor.Ben bu konuşmayı o şekilde anlıyorum.
Onlar da onun fikir ve düşünceleridir,nasıl söylemek serbest ise katılmamak ve aynı şeyleri düşünmemekte serbesttir ve ben katılmıyorum.

Bu arada konu açılış amacından bir süre sonra oldukça saptırılmış.Keşke bunları konuşmak tartışmak yerine müslüman olmayanların bile kınadığı terörist devlet israil'i her birlikte kınayıp hep birlikte tepkimizi koyabilseydik..

Herkese hayırlı geceler dilerim..
Bende size dilerim hocam. Beni yanlış anlamayın islam düşmanı falan değilim elhamdürillah müslümanım ama , şuna değinmeliyim her ne kadar müslüman olsam da müslümanlara karşı sempati duyamıyorum. Nasıl desem her konuda İslamın bize sağladığı güzellikleri öne çıkararak biraz da saçmalayarak diğer içerisinde İslam olmayan toplumsal normları ve kişileri eleştiren insanlara, saygı duymayan insanlara uyuz oluyorum.

Yani özet geçecek olursak : " Müslüman olmanın verdiği özgüvenle , islamın sağladığı bilgi ve kaynaklarla, kendini ve inandığı şeyleri adeta bir narşist gibi islamı da megolamanının bir parçası haline getirip , tüm bunları kullanarak karşısındaki insanı ezmesine , düşüncesine kafadan saygı duymamasına üzülüyorum ve nefret ediyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=W0ZwFgSe0FE
buyur bu da açıklaması. Bu konuşmayı her yere çekebilirsin. Elbetteki senin ve benim İslama inanmamız bunun doğru olduğuna işaret değildir. Dünyada 1.5 milyar müslüman varsa 5 milyar da gayri-müslim var. O tarz bir düşünceye girmek yanlış olur. Size de hayırlı geceler dilerim.