HYPNO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gökten indiği sanılan derken , orada 1. ihtimal ; masonların dağıttığı kitaplardan bahsediyor. Masonlar o zaman kendilerini gökten indi denilen bir kitaba göre devlet politikalarını ona göre yürütüyordu. Bundan kastı odur. İkincisi ; varlığı veya yokluğu fiilen ve ya soyut anlamda, kanıtlanamayacak bir şeyin , devletin içerisinde var olan etkileşimde söz sahibi olamayacağını vurgulamak istemiştir. Haklıdır da.
Size göre haklı olabilir ve siz o konuşmadan o anlamı çıkartmış da olabilirsiniz fikrinizdir bişey diyemem ancak ben her ikisine de katılmıyorum.

Zira orada M.Kemal'in bahsettiği asıl konu devletin izleyeceği yol,politikası ve chp programıdır bunun şekillenmesinde (onun tabiriyle) gökten indirildiği sanılan kitapların (Cumhuriyetten önce ve halen de halkın 100de 90'dan fazlasının inandığı ve özellikle Osmanlı dönemlerinde halkın bir çok şeyinin belirleyici olduğu Kuran'ın hükümleridir) rol oynamayacağını belirtiyor.Ben bu konuşmayı o şekilde anlıyorum.
Onlar da onun fikir ve düşünceleridir,nasıl söylemek serbest ise katılmamak ve aynı şeyleri düşünmemekte serbesttir ve ben katılmıyorum.

Bu arada konu açılış amacından bir süre sonra oldukça saptırılmış.Keşke bunları konuşmak tartışmak yerine müslüman olmayanların bile kınadığı terörist devlet israil'i her birlikte kınayıp hep birlikte tepkimizi koyabilseydik..

Herkese hayırlı geceler dilerim..