ertan2002 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
wpf i kitaptan zor öğrenirsin, türkçe kitaplara baktım xaml kodunu yapıştırmışlar yabancı bi kaç kitaba baktım onlarda da xamllar vardı pek sarmadı. kur expression blendi, youtube dan ya da warezlerden falan eğitim videolarına bak. görselliğini öğren. xaml ile yazmaya kalkarsan çok zorlanırsın. yurtdışında bir firmada için player ve kiosk sistemi yaptım wpf de. dinamik yapı gereği xaml kullanmadım tamamen c# kodlarıyla oluşturdum projeyi, yapana kadar canım çıktı valla bu durumda kalmadığın sürece expression blend ile görsel üzerine çalış. daha önceden flash tarzı animasyon programları kullanmışsan çok faydasını görürsün eğer animasyon tabanlı şeyler yapacaksan. zaman çubuğunun mantığı çok benziyor. flash ile kapışamaz wpf belki ama bence masaüstüne yazılımına renk getirmiştir. web tarafı için de hep ilgimi çekmiştir türkiyede silverlight ile pek site geliştirilmiyor.. bence bu tarz şeyler kullanılmalı. gelecek bulut programlamada ama biz çoooook gerilerdeyiz..

kolay gelsin
evet wpf'i kod yazarak öğrenmektense aracı programları kullanmak daha mantıklı dediğin gibi expression blend'i kurdum onunla çalışıyorm sadece masaüstü programıma görsellik ve birazda animasyon katmak için kullanıyorum zaten wpf'i o da yeterli diye düşünüyorum. Bilgin varsa sana wpf ile alakalı bir soru sormak istiyorum şu videoda
https://www.youtube.com/watch?v=dSVjPgvWiE8
adam opacitiyli form kullanmış fakat bunu kullanabilmek için windowstyle="None" yapıyoruz haliyle çıkış butonu vs. kayboluyor sence bu adam çıkış butonunu resim olarakmı oraya eklemiş yoksa varmı öyle bir özelliği ?