Seni gidi yaramaz çocuk seni, ne kadar çok şey biliyormuşsun sen öyle.
Ah biraz haddinizi bilseniz de nasıl hitap edeceğinizi bir ayarlayabilseniz.
1- Konu başlığını yazmışsın da o konu başlığı altında yazdıklarına dair soruların geleceğini bilemeyecek kadar düşüncesiz misin? Arkadaş ipucu diyorsun da neden bunu ipucu ilan ettin sen? Açıkla hele bi. Madem bu haltı bildiğini söylüyorsun; "şu şu sebeplerden, şu şu kaynaklardan okuduğum bilgiler doğrultusunda bu fikirlere sahip oldum" diye bir açıklama getir. Yooook, niye açıklama getiresin ki? Yaz geç, 3-5 kişide seni pohpohladı mı al işte en ala seocu sensin
2- Domain yaşına istinaden yazdığım açıklamaya "bingo" demiş paşam

Hayırdır, aynı açıklamayı sen yapamaz mıydın? Sen tasdiğine mi ihtiyacım var "bingo" diyerek?
3- Domain whois meselesinde bir şeyler demişsin. Hayırdır Matt dediğin şahıs ya da yıllarını bu işe vermiş adamların öyle bir şey dediğini bana göstersene kaynağı ile. Domain whois bilgilerinin saklı olması seo açısından pozitif bir durum ise adultçular bu alemin kralıdır.
4- Cografi uzantıları kim neye göre kıymetli görüyor? Hala şu işi öğrenememişsin büyük seo'cu. Her işte olduğu gibi seo işinde de üst sıraları ülkelerin, toplumların kültürleri belirler. Senin gibi seo uzmanını bilgilendirmek, eğitmek gibi bir amacım yok ama benden de sana bir ipucu olsun iyi dinle;
Bak Almanlara, com, net, org demiyorlar. Kendi kültürlerini ön plana çıkartıyorlar. Nedir o? Almanlar "de" uzantısından başka uzantı neredeyse kullanmaz. O yüzdendir ki; dünyanın yanılmıyorsam en çok satılan 2. uzantısıdır "de" uzantısı. Bir numarada com vardır, iki numarada "de". Ve yine aynı Almanlar bol bol "-" 'li domain kullanırlar. Yani adamlar kendi kültürleri doğrultusunda domain pazarını da belirlemişlerdir.
Dolayısı ile Türk toplumunun kültür yapısını irdeleyecek olursan;
Olursa com olsun. Com doluysa com.tr olsun. Com.tr varken com'unu satın almaya değmez. Ucuz olsun, en iyisi olsun vs. vs. vs. yani bir kültür yok ortada. Bodoslama yaşam formlarıyız.
Milyonda bir, trilyonda bir etki de bizim için önem arz etmez. Biz de o kadar küçük rakam ifadeleri kabul görmez, bu şekilde ifadeler bizim için küfürdür.
Com.tr uzantısı olan adamın mantığında seo gibi bir kavram yoktur. Ben şirketim, beni herkes bilir mantığı had safhadadır. Beni bulacak adam siteme girer beni bulur. Ama yine aynı mantık içerisinde Google'da üst sıralarda olma arzusu had safhadadır. Para istersen de o zaman kalsın derler. Dolayısı ile com.tr 'nin falan ekstra bir avantajı yoktur kişiler için.
5- Bu forumun moderatörlerini ben artık iyice art niyetli görmeye başladım. Çünkü bu mod arkadaşlar örneğin benim her lafıma bir kulp bulup cezalandırma yoluna giderken, forumun bu bölümüne gelince kimsenin kılı kıpırdamıyor. Küfür eden edene, hakaretler gırla.
ossuruktansalliyoruz.biz
Bu nasıl bir hitaptır, bu nasıl bir edepsizliktir. Konuşma adabından, yazma adabından yoksun kişiler özellikle bu bölüm altında mı toplanıyor? Yoksa bu bölümün tamamen çoluk çocuk oyuncağı olmasından mı kaynaklanıyor?
6- sub domain konusunda yine kendince ukalalık yapmaya kalkmışsın. Yeğenim bu sözde ipucu başlığı sana ait değil mi? İpucuna dair açıklamaları yapması gereken sen iken, neden başkalarının açıklamalarının sırtından geçinmeye çalışıyorsun?
7- tomvejerryoyunlarisungerboboyna.com bu domain tarzında kaç domain gördün sen hayatında? Ha tomvejerryoyunlari.com keyword domain oluyor da senin bu keyworde sungerbob'u eklemen hedef keyword mü oluyor? Garip. Tom ve Jerry ile Sünger Bob'u eşleştiren bir mantık.
tomvejerryoyunlari1, 2, 3, 4, 5 şeklinde varyasyonları hem Türkçe, hem Gavurca domain'lerde fazlası ile gördüm ama senin süper hedef keyword'lerine hiç rastlamadım. Kusura bakma cahilliğim için. Senin gibi bir seo üstadı var iken ortada domain sektörü bile halt etmiş.
8- "Daha fazla laf anlatmaya çalışmayayım, yoruldum" gibisinden bir cümle yazmışsın

Yeğenim o vakit kalkıp da "ipucu" diye başlık açmayacaksın. Eğer kafandakini karşındaki insanlara aktarma konusunda zaafların varsa ortaya dökülme. Bir şey öğretme derdine düştüysen de adam gibi anlat. Ben yaptım oldu ile işler yürümüyor.
Senin gibi farazi laflar üzerine konuşmuyorum, konuştuklarımın adını da ipucu koymuyorum.
Önce "Domain sektörü nedir? Toplumların domain'e olsun, seo'ya yaklaşımları nedir?" şeklinde bir araştırma yap, ondan sonra gel ipucu diye başlık aç.
Link satma ile seo'cu olunmuyor, tamam mı şeker çocuk?
9- N'oldu domain ip'si konusunda hiç ses etmemişsin? Aynı ip'de barınan siteler falan diye bir şeyler saçmalamışsın, o konuya bir açıklama getirme gereği görmeden mi?
10-
Alıntı
Bu mesajımı cevaplamaya kalkışırsan bana somut kanıtlarınla gel, laf ebeliğiyle değil. Ben biliyorum edasıyla o öyle değil bu böyle değil diye ahkam kesmeye çalışma. Net sonuçlarla gelip, "adam" gibi eleştiri yaptığın vakit, doğrulara her zaman kapımız açıktır.
Sen kimsin ki? Sözde ipucu diye buraya yazdığın saçmalıklara adam akıllı bir açıklama getirdin mi, bir bilgilendirme de bulundun mu ki senin saçmalıklarına yapılan eleştiriye açıklama bekliyorsun, kanıt bekliyorsun?
Şu öve öve bitiremediğin gavur forumlarındaki senin değindin konulara ilişkin yazılmış, çizilmiş konuların link'ini sen bize ver ki, biz bir öğrenelim sana gelen bu feyzin kaynağını.
Nick'in gibisin. Yazmışsın bir şeyler, ondan sonra soru soranlara "açıklama yapma gereği görmedim" diye bir cevap

Konuşmak bedava amma
bilen yok Not : Gözümden kaçmış. Yüksek seo bilginle bir de domain broker gibi görüş bildiren bilgiç arkadaş "com" uzantısı coğrafi uzantı değil, global uzantıdır. "com.tr, de, co.uk, fr, au, us, tv" gibi uzantılar coğrafi uzantıdır.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:52:07 -->-> Daha önceki mesaj 00:33:26 --
7. maddedeki sözlerimi tekzip ediyorum; (şimdi hatırladım) bir kaç kez bahsedilen hedef keyword'lere rastladım. Ancak kullanım yaygınlığı ne kadar geniştir, sorgulanır.
Hedef keyword'e örnek olarak kimi zaman r10'da yaptığım aramalarda bir sonuç elde edemiyorum o yüzden Google 'da aradığım kelimeyi yazıp, sonuna r10 'u ekliyorum. Bir anlamda r10 'da arama yapmış oluyorum. Sanırım hedef keyword kavramı bu oluyor.