Uolps Leeds Metropolitan – İşletme Nedir ? Geniş Anlatım
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu makalede yazdığım şeyler sağdan soldan toplama bilgiler değildir . Evet arkadaşlar kendim bu bölümde okuduğum için söylemiyorum gerçekten geleceği olan bir bölümdür .
Peki bu uolp işletme nedir ?
Muafiyet sınavını geçemediğiniz takdirde toplamda 5 sene öğrenim görülen bir bölümdür . Hazırlık dahil 4 senesi Türkiye’deki bir üniversitede ve son senesi eğer geçerli puan alındığı takdirde İngiltere’de okunan bir bölümdür. Bundan sonrasını soru cevap şeklinde gitmek istiyorum . Yani puanı düşük İngilizce-İşletmedir .
Soru 1 : Hazırlık okumak mecburi mi ?
Muafiyet sınavından 70’in üzerinde not aldığınızda bu bölümde hazırlık okumanıza gerek yoktur . Fakat şunu söyleyeyimki 70 almak gerçekten kolay bir şey değil
Soru 2 : Dersler İngilizce mi ?
Bir çok hazırlıkta olduğu gibi bu bölümünde hazırlığında sadece İngilizceye dağir dersler olmaktadır . Hazırlık geçildiği takdirde bölüm dersleri %100 İngilizcedir .
Soru 3 : Harç paraları ne kadar ?
Hazırlık harç parası yıllık 1.500 TL dir . Daha sonra okunacak 3 senede ise senelik ücret 2.000 TL dir . 4 sene bitirildiği takdirde sınavdan da geçerli not aldındığında İngiltere’nin maliyeti 5.500 Euro dur . Buna orada kalınacak yurt – yemek vs dahil değildir . Bu 5.500 Euro direk olarak Leeds Metropolitan üniversitene ödenecek paradır . Bu paranın içinde sigorta masrafları da dahildir .
Bu mebla Sakarya Üniversitesi içindir . Diğer üniversitelerde bu mebla artmaktadır .
Not : Buradan oraya giden bir öğrencinin aylık 600 pound gideri olmaktadır . Buda TL olarak 1.800 TL ye gelmektedir .
Not : Yalova Üniversitesi Leeds Metropolitan bölümünde harçlar kaldırılmıştır . Fakat son sene ödenecek olan 5.500 Euro ve İngiltere’de ki masraflar kalmıştır .
Soru 4 : Bölüm bitirildiğinde kazanımlar ne olacaktır ?
İngiltere’ye gidilirken girilcek sınav tüm dünya da geçerli olan bir sınavdır . Bu sınavı geçtiğiniz takdirde bir çok uluslar arası firmada çalışma imkanınız vardır . Ayrıca Türkiye’de okuduğunuz üniversitenin İngilizce işletme diplomasının yanında İngiltere’de okuduğunuz üniversiteninde diplomasını almaktasınız . Ki Yurt Dışına çıkma imkanı ve ana dil gibi İngilizce’de bunun cabasıdır .
Soru 5 : Bazı Türk öğrenciler İngiltere’den atılmışlar ?
Bu haber doğru bir haberdir . Fakat Londa Metropolitan Üniversite’sinden atılmışlardır . Ayrıca bu öğrencilerin atılma sebeplerinin yeterli İngilizceleri olmamasındandır . Sakarya Üniversite’si ile Leeds Metropolitan Üniversitesinin arasında gerekli protokol mevcuttur . Bu protokol YÖK tarafından da imzalanmıştır . İllegal bir faaliyete karışılmadığı takdirde İngiltere’den atılma gibi bir durum söz konusu değildir .
İngiltere’ye Gidiş Sınavı kazanılmadığı takdirde ne olacak ?
Evet arkadaşlar son sınavı kazanamadığınız takdirde son senenizi Türkiye’de bir üniversite de geçireceksiniz . Ve normal İşletme diploması alıcaksınız . Fakat 4 sene ingilizce eğitimi alacağınızdan yine İngilizceniz olacaktır . Kaynak : http://www.gf5.org/gelecegin-bolumu-uolp-isletme.html