Sunucu masrafını tahmin etmek için hem ortada oyun olması gerekli nekadar tarafik-ram-cpu harcadığını bilmek için scriptin kodlanmış olması lazım hemde toplam ve anlık oyuncu sayısını bilmeniz lazım, yeni yazılmış bir oyun scriptinin travian,ikariam,ogame kadar kullanıcısı olacağını düşünmüyorsunuz heralde,kusura bakmayın ama ortalama verdiğiniz fiyatlar tamamen üfürme,
Tarayıcı oyunu derken inceleyiniz Drakensang da tarayıcı oyunudur ama 3D destekli bir oyundur, Able Archer Red Crucible 2 de tarayıcı tabanlıdır, Ogame ve Travian da tarayıcı tabanlıdır, birbirlerinden ne kadar farklı olduklarını görürsünüz, yazı tabanlı olanları 5-10k arası yazdırabileceğinizi tahmin ediyorum tabi r10 veya herhangi webmaster sitesinde değil, diğer 3d destekli oyunlar için 50k gibi bir fiyat çıkabilir fakat bugların kapatılması oyuna yeni eklentiler yazılması bunlara dahil olmayacaktır.
Bende sizin gibi bir düşüncede olduğum için az çok bilgi sahibi oldum konu hakkında sonunda hazır satılan bir scripti almaya karar verdim yerinizde olsam okadar parayı riske sokmaz hazırlardan 1 tane alıp denerdim.
iyi çalışmalar
ogame tarzı yazı tabanlı bir oyunu sıfırdan 5k - 10k ya ancak osunu yazdırırsınız. karmaşık algoritmalar üzerinden ilerleyen bir projeyi ilan siteleri, emlak siteleri ile karıştırmamak gerekiyor.