Benim anlamadığım neden bu gibi durumlarda sorunun Google da olduğuna kilitleniyorsunuz
Aslında buna neden olan sebepler çok açık ortada ve alenen görünmekte bence sitelerinizin site içi optimizasyonuna bir baksanız sonrada seo ile ilgili yaptığınız yanlışların farkına varsanız bu defa Google ı suçlamak yerine gerçekte ne kadar da düzgün bir algortiması olduğunu göreceksiniz
Bu kadar algoritma çıkıyor güncelleme dalgalanma oluyor bizim sitelerimiz neden dediğiniz sıkıntıları yaşamıyor bir buçuk yıldan beri sizleri takip ediyorum ama hala anlamış değilim
Arkadaşlar şu forumda bu güne kadar kendi konum dışında kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadım ama artık bence bu tarz topu taça atma yarışını bırakıp sitelerinizin gerçekte neye ihtiyacı var ona bir bakın daha bu güne kadar benim ve seosunu yaptığım hiç bir sitenin bu algoritmalardan etkilendiğini görmedim
şimdi diyeceksiniz ki bize örnek ver ; mesele örnek vererek sizlere bir şey ispat etmek yada kanıtlamak değil,mesele size nerede yanlış yaptığınız konusunda ufak ta olsa bir mesaj vermek
Google kesinlikle ve kesinlikle hiç bir zaman kafayı da yemiyor dalgalanma da yapmıyor , yaptığı şey günlerce sitesine gerekli gereksiz her yoldan bindirmede bulunanları belli aralıklarla uyarmak yoksa başka bir şey değil
Bu yazıyı onlarca mesaj almak yada çıkar sağlamak için de yazmadım böyle bir beklentim yok
Son iki yıldır Google ın her satır kodunu binlerce kez inceliyorum algoritmalarını takip ediyorum ve bu sistemde gerçekten dediklerinize dair bir şey bulamıyorum
Yani sözün özü sorun Google da değil bizde , ağzı olan bir taraflara çamur attığında yada suçu başkasının kucağına koyduğunda insanlara fayda verdiğini sanıyor , herkes de ya bu adam bir şeyler biliyor ki bunu söylemiş diyerek yok itraderina yok mesaj sayısına yok efendim kaç yıldır forumda olduğuna üyelik tipine bakıp bir şey sanıyor
Arkadaşlar tekrar söylüyorum sorun Google da değil bizlerde.Seo neyi ne zaman ve ne kadar yapacağını bilmektir ; yoksa bulduğun veya duyduğun bir tekniğin işe yaradı diye suyunu çıkarmak değildir
Arif olan anladı mesajımı gerisi beni bağlamıyor , inşallah bu yazımı okuduğunuzda hiddetlenip bağırmak yerine şapkanızı önünüze koyup düşünürsünüz.
Not : bu yazıdan dolayı 10 gün boyunca gelen veya gelecek işleri almayacağımı da belirteyim ( Şu saate kadar daha önceden görüşmesini yapıp prensipte anlaştığım işler hariç tabii ki ) kimse demesin iş almak için Muhammed Bey yazı yazmış diye bu tarz kaygılarımın olmadığını her kes iyi bilir , çünkü forumda biri bi şey yazdımı yok ekmek derdine mi düştün ekmeğinden mi korktun gibi hiç de hoş olmayan ve aslında Türk olan bir topluma yakışmayan ifadeler okuduğum için bunun da altını çizmek istedim......
Saygılarımla
Muhammed Ravullu