bowfinger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
D3100 guzeldir. Baslangic icin ideal bir makine bende d5100 var nikoncuyum. Neden nikon dersen net bir cevabim olmaz fakat nikoncu olmaktan mutluyum. İkinci el bir alternatif birde sirkeciden sifir ihtilatci garantili naylon fatura ile alabilirsin. Tabi butceni az birsey asabilir ama sifir almis olursun. D3100 1000 tl civarinda... D80 bir ust seviyedir aslinda ama cok fark etmez ben olsam sizin yerinizde d3100 alirdim.
WaLKe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 2.el almaya niyetiniz varsa elimdeki Nikon D3000 çok temiz.Kardeşim askere gideceğinden dolayı satıyoruz. Üzerinde Battery grip'de var. Kozmetik olarak neredeyse sıfır niyetine alabileceğiniz bir makina..
perseus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman hiçkimseyi dinleme nikon al dostum. çünkü makinede en önemli nokta senin rahat etmen...
nikon d80 diğer makinelere göre daha eski bir makine olmasına rağmen çok iyi performans veren bir makinedir.aklında bulunsun
Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi çekim kalitesi olarak canon ile nikon arasında dağ kadar fark olmaz. İkiside en sağlam markadır bana göre. Önceliğiniz af motoru olan bir makine bakmanızdır. Sonra lense yatırım yaparsınız.

canonlar birazdaha oyuncak gibi geliyor. Yanı ornegın 600d var arkadaşımda. bende de d90. yeni aldım sayılır. elle tuttugunuzda biri oyuncak diğeri prof resmen. Oysa aynı işi yapıyorlar. Ama harbi pro hissini veren nikon bu ayardakilerde. d80 i çok iyi bilmiyorum. d90 dan video çekmeme gibi bir eksiği oldugunu bılıyorum sadece. bu makıne alınabilir bana kalırsa ya da uzerıne bırazdaha katmak ıcın bekleyın.

Nikon D80 ile D3100 arasında kaldım D300 alcaktım ama D3100 önerdiler. D80 ile D3100 arasındaki farklar nedir ? hangisine para vrmem gerek