Android işletim sistemi replikaların ciddi şekilde önünü açtı. Google Play store da markalı ürünlerin bile bilinmeyen cihaz olarak tanımlandığı bir dönemde markasız bir alet almak ne kadar mantıklı bilemeyeceğim.
Bilmeyen arkadaşlar için söylemek durumundayım. FCC ve CE gibi standartlar insan sağlığı için getirilmiş standartlardır. 2 sene önce Çinden gelen bir hocam (Fatih Botsalı ismini araştırın bakın türkiyede bir dev isimdir) şunu söyledi: Çinliler standart nedir bilmiyorlar, kafalarına göre üretim taklit mal yapıyorlar. Yani bu ne demek.. Bu cihazların olası yangın çıkartma ihtimalleri hesaplanmamış, kullanılan malzeme özellikleri dikkate alınmamış, yaydığı radyasyon miktarı hesaplanmamış vs. özelliklerden yoksun bir cihaz. Sadece kar etme amacı taşıyan bir ürün demektir. Sİz markalı bir ürün aldığınızda sadece logosuna para vermezsiniz, milyar dolarlarca patentler testler izinler vardır o fiyatın içinde ki sonrasında bir sorun çıkmasın firma maddi ve manevi zarar görmesin diye.
şarjda unuttuğunuz alet yüzünden eviniz yanar ise ettiğiniz sahte kar size zarar olarak geri dönecektir. çevrenizdekilere hava atmak için replika ürün almayın.
Hava atma değilde , viber tango türü yada oyun oynamak için alınabilir