Bu bilgileri verirken dayanağınız nedir? Tanıtım yazıları sıralamaya etki etmiyor demişsin, oysa tanıtım yazıları sıralamada etkili olan en önemli seo yöntemlerinden biridir. Bu durumu uygulayan ve başarılı olan binlerce insan var. bunlardan biride benim.
6 ay yada 1 yıllık foter link demişsin. 1 yılın sonunda foterden link kalkınca ne olacağını biliyormusunuz?
tanıtım yazılarının en büyük artılarından biri kalıcı olması (SİTE KAPANANA KADAR) kendi adıma her zaman foter link yerine tanıtım yazısını tercih ederim. Tabi tanıtım yazısı alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Bunlara dikkat ederseniz tanıtım yazısı tadından yenmez.
İlginize teşekkür ederim.
Bu bilgileri verirken kişisel tecrübelerime dayanarak yazdım.
Tanıtım yazılarının (herhangi bir siteye üstün körü verilmiş olanlarından bahsediyorum) etkisi olduğunu düşünmüyorum. Defalarca yaşadım. Tam tersi sıralamayı düşürebiliyor.. Doğru kullanılıdğında etkili olabilir ama bir çok kişi blog sitesi açıp hacklink ile PR yükseltip tanıtım yazısı yayınlıyor.. Bu olmaz..
Tanıtım yazısının nasıl etkili olduğuna dair kısa bir olaydan bahsedeyim belki taşlar yerine oturur.. Örneğin Laminant Parke sattığınız bir siteniz var. Yükselmesini istiyorsunuz. Doğrudan 50 tane siteye tanıtım yazısı verseniz de yükselmez.. Ancak şu şekilde yaparsanız olur.. İlk önce laminant parke ile ilgili 3-4 site açacaksınız her birine benzer içerikler gireceksiniz. Daha sonra o sitelerden birbirine tanıtım yazıları ekleyecekisniz. Çapraz bağlama yöntemiyle. Ve çapraz bağlama ile bağladığınız her sitede ANA sitenizin linki olacak (bu sistemle ana siteniz için tanıtım yazısı almanıza bile gerek yok) direk sıralamaya etki eder.. Hatta etki etmez, sıralamaya adeta tecavuz eder.
Linkler silinebilir demişsiniz. Aynı şekilde Tanıtım yazıları da silinebilir veya kaldırılabilir veya site kapanabilir. Tanıtım yazılarının yayınlandığı sitelerin hangisinin ömrü 2 seneden uzunki. Varsa bile çok azdır. Ayrıca sizin de belirttiğiniz gibi tanıtım yazısı alırken dikkat edilmesi gereken hususları zaten yazdım.. Hemen hemen fikirlerimiz aynı. Biraz fazla tepki göstermişsiniz bana göre.
Saygılarımla.