Tanıtım yazılarının sıralamaya bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Bunu belirteyim.
3 linkin, 3 farklı sayfaya gitmesi de ayrıca google mantığına aykırı. O zaman o yazı "site tanıtım yazısı" olmuyor.. Bir konu hakkında yazılmış bir makale oluyor.. Ayrıca tanıtım yazılarından bir etki almak istiyorsanız kesinlikle sizin konunuzla alakalı sitelerde tanıtım yazıları yayınlatmalısınız. Her telden çalan, herkesin linki olan sitelerde tanıtım yazıları yayınlamanızın size yararı değil zararı olur.. En az 2-3 senedir yayın yapan Haber içerikli sitelerde yayınlamanız en iyisidir.. Tanıtım yazısı verdiğiniz sitelerin link yapısının SEF olmasına dikkat edin.. Yani (site.com/haberdetay.php?t=12587) değil de (site.com/haberbasligi/) ..
Ayrıca anti parantez belirtmek isterim. Tanıtım yazısı yerine bir siteden veya forumdan uzun süreli (6 ay/1 sene) link almak her zaman daha yararlıdır.
Bu bilgileri verirken dayanağınız nedir? Tanıtım yazıları sıralamaya etki etmiyor demişsin, oysa tanıtım yazıları sıralamada etkili olan en önemli seo yöntemlerinden biridir. Bu durumu uygulayan ve başarılı olan binlerce insan var. bunlardan biride benim.
6 ay yada 1 yıllık foter link demişsin. 1 yılın sonunda foterden link kalkınca ne olacağını biliyormusunuz?
tanıtım yazılarının en büyük artılarından biri kalıcı olması (SİTE KAPANANA KADAR) kendi adıma her zaman foter link yerine tanıtım yazısını tercih ederim. Tabi tanıtım yazısı alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar var. Bunlara dikkat ederseniz tanıtım yazısı tadından yenmez.