aslinda olay ne tasarimda ne yazilimda...

en buyuk sorun tamamen algoritmada/kurguda. sonucta yazilim bir yerde tercumanlik gibidir. siz turkcesini soylersiniz bizde yazilima dokeriz. iyi veya kotu yazilim ortaya cikartilir. bu tip projelerde en saglam olmasi gerektiren kisim algoritma.

yani;
iki oyuncu karsi karsiya geldiginde; hangi kosullara gore defeated, hangi kosullara gore defeat olacaginin oturulup kurgulanmasi gerekiyor. iste bu algoritma yani urunun ortaya cikartilmasi icin oncellikle "urun yonetimi, is zekasi" gibi konu basliklarinda is yapabilecek arkadaslari bulmak gerekiyor. sonucta linkte verdiginiz oyunun aynisi olmayacaktir. aynisi olduktan sonra bir anlami kalmaz o kadar yatirim yapmanin.

algoritmalar cikarildi, is zeka surecleri tamam. sirada ne var? testler tabiiki. ne kadar cok test edilir o kadar sorunsuz ve muhtesem birsey ortaya cikar. testleride freelance veya sirket bunyesinde calistiracaginiz universite belki lisede okuyan arkadaslardan yardim alacaksiniz. bu test isi tahmin ettiginizden daha zor bir istir. testerin zeki olmasi gerekir. microsoft ve google gibi buyuk yazilim sirketlerinde test engineer software departmanlari var, buradan yola cikarsak yazilimin test surecinin ne kadar kritik oldugunu anlayabiliriz. hatta bazi muhendislik egitimi veren okullarda secmeli ders olarakta okutuluyor.

bu anlattigim surecler, basarili bir surecin olmazsa olmaz "bir kac" kriteridir (evet malesef bir kac kriter, daha yazamadigim cok kriter var. pazarlama, reklam, editoryel, tutorials v.s.)

eger bu sayilanlari yapamayip asagidaki gibi bir yontem izlerseniz, kaybedenler kulubunden size "hosgeldiniz" yazisi gelir.

kaybetmek icin yapilmasi gerekenler;

r10 ucretli script bolumunde, bot gibi basit isleri yapan, 300 liraya dunyayi satin alabilecegini satan kisiler arasinda yazilimci aramak.
yine bu yerde benim 20.000 tl bu butce icin ayirdim ne yapabilirim diyip, kurnazlarin agzini sulandirmak

selamlar